به گزارش
سافتگذر ؛ علیرغم رقابت شدید، انتظار میرود آیفون اپل در سهماهه آخر امسال فروش بسیار خوبی را داشته باشد؛ این در حالی است که بازار گوشیها بهطور کلی دوره آرام و کندی را سپری کرده و مدتی تا عرضه آیفون جدید باقی مانده است.
تحلیلگران بر این باورند که آیفون در سهماهه سوم مالی این شرکت فروش درخشانی خواهد داشت؛ آیفون احتمالاً باز هم شگفتیآفرین خواهد بود
روی کاغذ همهچیز نباید درخشان باشد. این سهماهه برای اپل، سهماهه پرفروشی نیست و ماهها تا انتشار آیفون جدید پرهیاهو و جنجالآفرین شرکت مانده است. در همین چند ماه گذشته، چندین گوشی هوشمند از کمپانیهای مطرح در بازار خودنمایی کردهاند. با وجود کسلی موجود در بازار، رقابت به بالاترین سطح خود رسیده است. گلکسی اس 5 سامسونگ یکی از این گوشیهاست که نمایش خوبی از خود نشان نداده است و این بدین معناست که آیفون نیز میتواند آسیبپذیر باشد.
با همه این تفاسیر، باز هم اپل یکهتاز است. بنابر محاسبات و بررسیهای وبسایت «فورچون»، اغلب تحلیلگران انتظار دارند اپل با بسته شدن سهماهه سوم مالی، به آمار فروش 35.9 میلیون آیفون دست یابد. این میزان افزایش 15 درصدی را در مقایسه با آمار سال گذشته نشان میدهد.
پیشتازی مداوم آیفون در زمانیکه تجارت گوشیهای هوشمند در مراحل بلوغ خود به سر میبرد و هیجانات اولیه از این حوزه رخت بستهاند، عجیب و خارجازتصور به نظر میرسد. ازآنجاکه تقاضا برای دستگاههای گرانقیمت سیر نزولی داشته و تحلیلگران میگویند هر فردی که در این بازار درحال رشد، گوشی هوشمندی مد نظر داشته آنرا تهیه کرده است، پس جای سؤال دارد: آیا اپل باز هم میتواند صدرنشین باشد یا زیر فشار عمومی بازار کمر خم میکند؟
به گزارش
سافتگذر ؛ «کیتی هیوبرتی» تحلیلگر مؤسسه «مورگان استنلی» میگوید: تقاضای شدید برای نسل آیفونی که نفسهای آخر تولید خود را میکشد، خبر از وفاداری بالای مشتریان اپل میدهد. وی همچنین، بالاتر از گمانهزنیهای اکثریت تحلیلگران، آمار فروش آیفون را 39 میلیون دستگاه تخمین میزند.
با این حال، مهم آمارها و تفاسیر رسمی خود شرکت اپل است که بسیاری از این موارد را روشن میکند. در هر صورت، آیفون بار دیگر کلیدیترین عامل در آمارها برای این شرکت محسوب میگردد. اپل عموماً و طبق عادت بیش از نیمی از درآمد کل خود را مدیون این گوشی هوشمند است. تحلیلهای بهدست آمده از شرکت «تامسون رویترز» حاکی از آن است که اپل در پایان ژوئن، به ازای هر سهم 1.23 دلار عایدی داشته و درآمد آن به 37.9 ملیارد دلار بوده است.
یک سهماهه قوی دیگر
در صورتی که اپل در حد انتظارات ظاهر شده یا از آنها جلو بزند، این سهماهه، دومین سهماهه متوالی با آمار قوی برای شرکت است. سهماهه دوم مالی که در ماه مه به پایان رسید، تقریباً از همه لحاظ برای اپل عالی و خیرهکننده بود. گزارش شرکت از بازگشت رشد درآمدها غافلگیرکننده بود، بالاترین میزان در شش سهماهه گذشته. از طرفی بازده سرمایه و سود خالص بالاتر از پیشبینیهای تحلیلگران و حتی خود اپل بود. این مسئله که آیفون، پولسازترین محصول اپل، در این رشد سهم عمدهای داشت، موجبات آسودگی خیال سرمایهگذاران نگرانی را فراهم آورد که دلشوره کاهش تقاضا برای آیفون 5 را باتوجهبه عرضه قریبالوقوع آیفون 6 با صفحه بزرگتر داشتند. فروش اپل 43.7 میلیون دستگاه آیفون بود، این در حالی است که تحلیلگران 38 میلیون دستگاه را پیشبینی میکردند.
آمار فروش دومین سهماهه مالی اپل به نظر تحتالشعاع نگرانیها در خصوص کاهش خرید آیفون چهاراینچی در بازار به امید عرضه مدل جدیدتر قرار نگرفت. گمان میرود این شرکت دارد خود را برای عرضه دو مدل آیفون 6 در اواخر امسال آماده میکند: 4.7 و 5.5 اینچی. در ضمن مدل جدیدی از آیپد نیز در راه است.
پاشنه آشیل: فروش آیپد
تنها جنبه منفی این رشد مثبت در سهماهه دوم مالی، فروش آیپد است که نسبت به پیشبینیها ضعیفتر بود. فروش آیپد 16.4 میلیون دستگاه بود که هم از انتظارات و هم از آمار سال پیش پایینتر ظاهر شد.
«تیم کوک» مدیرعامل اپل این کاهش را به تغییر در تعداد دستگاههای موجود در کانال موجودی انبارها نسبت داد، دستگاههایی که یا در فروشگاهها خاک میخوردند یا در کامیونها. بااینحال گفت برآوردهای داخلی اپل درخصوص فروش آیپد محقق گردید. اما حتی با در نظر گرفتن فاکتور مورد اشاره تیم کوک هم فروش آیپد 3 درصد کاهش را نشان داد.
به گزارش
سافتگذر ؛ پیشبینیهای سهماهه سوم مالی آیپد بهمانند گمانهزنیها برای آیفون تنوع و گوناگونی وسیعی نشان میداد. فورچون میگوید این گمانهزنیها از 12.3 میلیون شروع شده و تا 16 میلیون ادامه مییابد. حد وسط 14.4 میلیونی در گمانهزنیها نشاندهنده کاهش اندک فروش آیپد نسبت به سال گذشته (14.6) است.

ژوئن امسال: اپل در کنفرانس سازندگان از قابلیتهای جدید محصولات آیندهاش گفت
چند فاکتور احتمالی که مرتباً به اپل در خصوص فروش آیپد صدمه میزند از این قرار است: مردم به هنگام خرید نسخه بالاتر یک تبلت بیشتر راغبند که نسخه قدیمی را به دوستان و آشنایان بدهند. سیاست تشویقی ارتقای دوسالهای که گوشیهای هوشمند دارند، شامل حال تبلتها نمیشود. به علاوه، اصلاحات اپل در آیپد در حدی نبوده که حتی دوآتشهترین هوادار را راغب به تهیه نسخه بالاتر نماید. از سوی دیگر، غالب افرادی که به دنبال خرید تبلت بودهاند، الآن یک تبلت دارند و اپل در حال رقابت با دستگاههای جدید و کمبهایی است که دارای سیستمعامل آندروید هستند.
«جان داوسن»، تحلیلگر مؤسسه پژوهشی «جکداو» میگوید: این خط تولید، غیرقابل پیشبینیترین خط تولید اپل است. وی میافزاید: تا زمانی که شمار مشتریانی که حاضر به ارتقای تبلتهای خود هستند افزایش پیدا نکند، این کاهش فروش ادامه خواهد داشت.
وی خاطرنشان میسازد: فروش آیپد کاهش قابلملاحظهای داشته و سهم آن در رشد درآمدی کلی اپل کمتر و کمتر میشود، و بنابراین در درآمدهای کلی تنها کمک اندکی به اپل میکند.
فرار از سرنوشت سامسونگ
اپل، بهمانند سامسونگ که در عرصه گوشیهای هوشمند پیشتاز است، از منظر میزان سهم از بازار، از سوی کمپانیهای چینی از جمله لنوو، هوآوی و زدتیای تحت فشار بوده است. براساس جدیدترین دادههای بهدست آمده از مؤسسه پژوهشی «استراتجی آنالیتیکس»، هر دو شرکت اپل و سامسونگ در سهماهه نخست امسال شاهد کاهش سهمشان از بازار بودند.
به گزارش
سافتگذر ؛ سامسونگ چند ماه پیش اعلام کرد سود ناخالص سهماهه دوم این شرکت به نسبت 7.12 میلیارد دلار سال گذشته، کاهش حدوداً 24 درصدی را نشان میدهد. بهعلاوه، فروش کل این شرکت اگرچه به بالغ بر 41 میلیارد دلار رسید، اما 9.4 درصد کاهش داشت. اپل و سامسونگ هر دو کمتر از پیشبینیهای تحلیلگران برای دوره ژوئن ظاهر شدند. آمارها حاکی از بدترین وضعیت سامسونگ در دو سال گذشته و سومین سهماهه متوالی کاهش سود است.
البته سامسونگ کسادی کلی در رشد بازار گوشیهای هوشمند و قدرت واحد پولی کره را مقصر این نتایج ضعیف دانست. بااینحال، محتاطانه گمانهزنی مثبتی برای سهماهه سوم دارد.
اپل برخلاف سامسونگ که دستگاههای متنوعی با محدوده قیمت مختلف میسازد، تمرکز خود را روی عرضه تنها چند دستگاه جهت بازارهای گران گذاشته است. این شرکت به دنبال رقابت بر سر قیمت نیست، بلکه تأکیدش را روی نام تجاری قوی گذاشته تا مشتریان را به سوی خود جذب نماید. همانطورکه تیم کوک پیشتر اشاره کرده بود: هدف اپل همواره تولید بهترینها بوده نه بیشترینها.