سافت گذر دانشنامه نرم افزار - دانلود رایگان نرم افزار

همه دسته بندی ها

منو
جستجو
اطلاعیه های مهم سایت اطلاعیه های مهم سایت
💐 میلاد زینت پدر حضرت زینب سلام الله علیها مبارک باد 💐
 
 
  1. جهت رفع مشکل باز شدن سایت به دلیل بلاک توسط  نود 32 این ویدیو یا این ویدیو(ورژن 9 به بالا) یا راهنمای تصویری را مشاهده کنید
  2. اکانت های بروزرسانی نود32 با قیمت های مناسب به صورت یک ، سه ، شش و دوازده ماهه از اینجا قابل خرید می باشد.

نرم افزار های پرکاربرد

ثبت نام | ورود

اخبار فناوری

لینوکس چیست؟

لینوکس چیست؟ برای افراد مختلف این سوال‌ جواب‌های گوناگونی دارد. شخصی آن را هسته سیستم عامل می‌داند و طرفداران GNU از آن به عنوان بخشی از GNU/Linux یاد می‌کنند و شاید شبیه به کاربران جدید فکر کنید لینوکس در واقع نام دیگری برای اوبونتو است!

به گزارش سافت گذر به نقل از زومیت؛راستش را بخواهید دیدگاه بسیاری از کاربران درباره لینوکس درست است. به صورت واضح‌تر کلمه "Linux" زمانی که تنها به کار برده شود تنها به هسته سیستم عامل اطلاق می‌شود، در حالی که GNU/Linux در واقع کل سیستم عامل است که شامل هسته لینوکس و ابزار گنو می‌شود.

اگر شما مجموعه‌ای از نرم‌افزار‌ها را در کنار برخی از ابزار‌ها قرار دهید که بتوان همه آن‌ها را با یکدیگر مدیریت کرد، اکنون شما یک توزیع مانند اوبونتو دارید.

تعداد زیادی اجزاهای نرم‌افزاری مخصوص وجود دارند که می‌توانند در کنار یکدیگر سیستم عاملی مانند لینوکس را بسازند. البته که این اجزاهای نرم‌افزاری مخصوص باید در کنار یکدیگر سازگاری داشته باشند تا نتیجه صحیح و کارآمد بدست آید.

linux

سیستم عامل چیست؟ توزیع چیست؟

سیستم عامل را می‌توان به عنوان نرم‌افزاری که می‌تواند امکان اجرای اپلیکیشن‌ها بر روی سخت افزار را فعال کند تعریف کرد. سیستم عامل از چندین لایه مختلف تشکیل شده است. در مرکز این لایه‌ها هسته قرار دارد که با درایور‌های خود می‌تواند در ارتباط مستقیم با سخت افزار قرار گیرد و به دیگر نرم‌افزار‌ها نیز اجازه استفاده از سخت‌افزار را بدهد.

در لایه‌های بالایی هسته بخشی وجود دارد که مدیریت دستگاه‌های ورودی (مانند فلش، هارد درایو و...)، شبکه‌ها، صدا و ویدیو‌ها را انجام می‌دهد. احتمالا بسیاری از ما دوست داریم بدانیم که در آن هسته چه اتفاق‌هایی در حال رخ دادن است. اگر کمی به ترکیب دو کلمه «توزیع + لینوکس» توجه کنیم، مشخص است که این نام را در کنار هم به یک نسخه از سیستم عامل برپایه لینوکس با نرم‌افزاری‌های مخصوص به خود اشاره می‌کند.

در ابتدا، فقط فایل‌ها و راهی برای نصب و استفاده از آن‌ها روی کامپیوتر نیاز بود. پس از آن توزیع‌های مختلف لینوکس به مدیریت پکیج‌ها، ابزار‌های بروزرسانی و تنظیمات رابط کاربری گرافیکی مجهز شدند. در لایه زیری پوسته هر توزیع همچنان همگی از هسته لینوکس استفاده می‌کنند.

هسته لینوکس چیست؟

لینوکس هسته یا همان قلب سیستم شما است، اما از چه چیز‌هایی تشکیل شده است؟ هسته رابط نرم‌افزاری برای سخت‌افزار کامپیوتر است. هسته با پردازشگر مرکزی (CPU)، حافظه و دیگر اجزای پشتی نرم‌افزار‌های در حال اجرای کامپیوتر ارتباط برقرار می‌کند. در واقع هسته پایین‌ترین مرحله از اجزای نرم‌افزای سیستم است که البته از اهمیت بسیار بالایی نیز برخوردار است. اهمیت کرنل به قدری بالاست که اگر مشکلی برای آن پیش آید، هر قطعه نرم‌افزاری در حال اجرای روی کامپیوتر نیز دچار مشکل خواهد شد.

هسته لینوکس، یک هسته‌ی یک پارچه است که همه سرویس‌های اصلی سیستم عامل را درون خود اجرا می‌کند. مدل جایگزین این هسته، میکروکرنل است که بسیاری از کار‌ها را فرآیند‌های خارجی انجام می‌دهند و هسته تنها کمی بیشتر از هماهنگی‌ها را انجام می‌دهد.

در حالی که هسته‌های یکپارچه در روزهای ابتدایی که کاربران برای سخت‌افزار خود هسته را کامپایل می‌کردند، بسیار خوب عمل می‌کردند اما این روزها ترکیب‌های زیادی از سخت‌افزار‌ها وجود دارد که ساخت آن‌ها به درون یک هسته نتیجه‌ای جز ساخت یک فایل عظیم ندارد.

linux

ماژول های کرنل، برتری لینوکس

کرنل لینوکس ماژولار است، به این صورت که عملکرد‌های اصلی در فایل کرنل هستند، در حالی که درایور‌های اختصاری به صورت ماژول‌های جداگانه در مسیر /lib/modules ساخته می‌شوند.

برای مثال، کرنل اوبونتو نسخه ۶۴ بیتی تنها ۵ مگابایت اندازه دارد، در حالی که ۳۷۰۰ ماژول دیگر هستند که می‌توانند بیشتر از ۱۰۰ مگابایت حجم داشته باشند. با توجه به این که تنها بخشی از این ماژول‌ها برای هر دستگاه مورد نیاز است، بنابراین استفاده از همه آن‌ها در کنار کرنل اصلی اشتباه محض است.

به جای اینکه کرنل بخواهد از همه ماژول‌های خود استفاده کند، با شناسایی سخت‌افزار می‌تواند در استفاده یا لود کردن ماژول‌های مرتبط تنها بخش‌های مورد نیاز را به درون حافظه کرنل وارد کند. در این شرایط کرنل همچنان می‌تواند با دسترسی به هزاران فایل دیگر از طریق ماژول‌ها یکپارچه باقی بماند. این ویژگی زمانی اهمیت زیادی پیدا می‌کند که سیستم می‌تواند وابسته به تغییرات سخت‌افزاری عکس العمل مناسب و صحیح را نشان دهد.

برای مثال حافظه USB خود را به سیستم متصل کنید تا ماژول Usb-Storage در کنار فایل سیستم مورد نیاز برای مونت کردن آن لود شود. به همین شکل، دانگل 3G را به دستگاه وصل کنید تا درایور‌های مودم لود شوند. به همین خاطر است که به ندرت نصب درایور‌های جدید در زمان اضافه شدن سخت‌افزار نیاز می‌شود. در واقع همه ماژول‌ها منتظر شما هستند تا سخت‌افزار یا لوازم جانبی دیگری را خریداری کنید تا زمینه را برای استفاده از آن فراهم کنند.

کامپیوتر‌هایی مانند سرور‌ها که با سخت‌افزار‌هایی مخصوص و تغییر ناپذیر کار می‌کنند، معمولا از هسته‌ای با تمام درایور‌های مورد نیاز برخوردارند و لود کردن ماژول‌های مختلف در آن‌ها غیرفعال است. این مورد باعث می‌شود که مقدار کمی به امنیت دستگاه اضافه شود.

اگر می‌خواهید کرنل خود را کامپایل کنید، یک نکته لازم و خوب، استفاده از درایور‌هایی است که سخت‌افزار دائما قرار است از آن استفاده کند. برای مثال می‌توان به رابط شبکه و فایل سیستم دیسک سخت و ماژول‌هایی برای موارد دیگر اشاره کرد که در صورت همراه با کرنل و استفاده همیشگی می‌توانند به امنیت دستگاه نیز کمک کنند.

بسیاری از ماژول‌ها در واقع درایور‌های سخت‌افزاری هستند و به عنوان یکی از نقاط قوت لینوکس در سال‌های اخیر شناخته می‌شود. با این ماژول‌های کرنل‌ که بسیار زیاد هم هستند، نیازی به دانلود و نصب درایور‌ها از جاهای مختلف نخواهید داشت. البته هنوز سخت‌افزار‌هایی هستند که با ماژول‌های کرنل لینوکس پشتیبانی نمی‌شوند که دلیل آن کد‌های جدید یا مجوز‌های لازم است تا اینکه بتواند به عنوان بخشی از کرنل قرار گیرد. بهترین مثال برای سخت‌افزار‌هایی که هنوز به عنوان ماژول‌ کرنل کار خود را شروع نکرده می‌توان به کارت‌های گرافیکی انویدیا اشاره کرد. کارت‌های گرافیکی که به عنوان ماژول‌های طرف سوم شناخته می‌شوند همچنین در اوبونتو به عنوان «درایور‌های محدود شده» شناخته می‌شوند. ماژول‌های طرف سوم از طریق مدیریت پکیج‌ها در صورتی که توزیع از آن پشتیبانی کند، قابل نصب هستند.

در غیر این صورت، فایل‌ها باید از طریق منابع کامپایل شوند و به دلیل اینکه با کاربر ارتباط نزدیکی پیدا می‌کنند، باید هر بار پس از بروزرسانی کرنل دوباره کامپایل شوند. خوشبختانه ابزار‌هایی مانند DKMS یا «پشتیبانی پویا ماژول‌های کرنل» به صورت خودکار تمام ماژول‌های طرف سوم را پس از نصب کرنل جدید دوباره کامپایل می‌کند تا فرآیند ارتقای هسته شبیه به ارتقای یک اپلیکیشن ساده باشد.

شاید دو عبارت «فضای کرنل» و «فضای کاربر» را شنیده باشید. فضای کرنل در واقع حافظه‌ای است که تنها کرنل به آن دسترسی دارد و هیچ برنامه‌ای از کاربر نمی‌تواند در اینجا نوشته شود. به همین دلیل است که برنامه‌های کاربران نمی‌تواند عملیات‌ کرنل را دچار مشکل کند.

فضای کاربر توسط بسیاری از برنامه‌ها دسترس‌پذیر است. یکی از برتری‌ها یا نقاط متمایز لینوکس نیز به دلیل همین پایداری و امنیتی است که توانسته کرنل را دور از دسترس برنامه‌های مختلف و حتی برنامه‌هایی که می‌توانند به ریشه دسترسی داشته باشند، نگه دارد.

اگر کرنل را به عنوان پایین‌ترین مرحله از سیستم در نظر بگیریم، بالاترین مرحله آن را رابط کاربری تشکیل می‌دهد. هر چیز دیگری، از کرنل تا رابط‌های ظاهر سخت‌افزار و درایور‌ها تا قبل از اینکه از کامپیوتر خود استفاده کنید، قابلیت استفاده ندارند.

gnome

رابط کاربری می‌تواند تعامل با تک تک اجزای مختلف سیستم را امکان پذیر کند و این کار با مدیریت پنجره‌ها در لینوکس انجام می‌شود. در گذشته مدیریت پنجره‌ها، سیستم‌هایی مستقل بودند که البته هنوز تعدادی از آن‌ها مانند OpenBox یا Enlightenment وجود دارند، اما مدیر پنجره‌ها حالا به عنوان بخشی از یک محیط دسکتاپ بزرگ‌تر شناخته می‌شوند. مدیر پنجره مسئول مدیریت پنجره‌های روی دسکتاپ است. وظایف مدیر پنجره شامل باز کردن، بستن، محل قرارگیری و دیگر مواردی که می‌توان روی پنجره‌ها انجام داد.

ode

در گذر زمان رابط‌های کاربری رشد کرده‌اند و علاوه بر مدیریت پنجره، ویژگی‌های دیگری مانند نوار وظیفه یا منوی لانچر برنامه‌ها توانسته‌اند محیط دسکتاپ را بسازند.

linux

محیط دسکتاپ در واقع مجموعه‌ای از ابزار‌هایی است که می‌توانند ویژگی‌های لازم برای اجرای یک دسکتاپ کامل را دربرگیرند. اجرای برنامه‌ها، دستکاری پنجره‌ها، ارتباط با هر برنامه و فعال یا غیرفعال کردن آن‌ها از جمله مواردی است که یک دسکتاپ را تشکیل می‌دهند. قلب تمام ابزار‌هایی که محیط دسکتاپ را می‌سازند، مدیر پنجره قلب تمام تمام ابزارهایی است که محیط دسکتاپ را می‌سازند. برای مثال می‌توان به مدیر پنجره KWin برای KDE و Metacity برای گنوم اشاره کرد.

چیزی که می‌تواند محیط دسکتاپ را از مدیر پنجره‌ها جدا کند مرحله ادغام و هماهنگی آن‌ها است. مدیر پنجره محیط KDE بسیار مشهور است، جایی که هر چیزی حول محور یک هسته حرکت می‌کند و برنامه‌ها نه تنها می‌توانند با یکدگیر ارتباط برقرار کنند، بلکه یک برنامه می‌تواند درون یک پنجره دیگر نیز قرار گیرد.

نظرتان را ثبت کنید کد خبر: 32594 گروه خبری: اخبار فناوری منبع خبر: زومیت تاریخ خبر: 1395/04/01 تعداد مشاهده: 2783
اخبار مرتبط با این خبر
نظر های کاربران
سرور آپدیت نود 32
پیشنهاد سافت گذر
one hundred (100) Gates 1.16 for Android

one hundred (100) Gates 1.16 for Android

بازی فکری صد دروازه

Jelly Defense 1.25 for Android +2.3

Jelly Defense 1.25 for Android +2.3

حمله ژله ها!

Battery HD Pro 1.99.35 for Android +8.0

Battery HD Pro 1.99.35 for Android +8.0

نرم افزار مدیریت مصرف باتری

تفسیر صوتی سوره انسان (دهر)

تفسیر صوتی سوره انسان (دهر)

تفسیر سوره دهر از حجت الاسلام قرائتی

شخصیت شناسی به زبان ساده اثر جرالد متیوز

شخصیت شناسی به زبان ساده اثر جرالد متیوز

شناخت و ارزیابی افراد

سخنرانی حجت الاسلام ناصر رفیعی با موضوع اهمیت غدیر (ویژه ی روز عید)

سخنرانی حجت الاسلام ناصر رفیعی با موضوع اهمیت غدیر (ویژه ی روز عید)

سخنرانی اهمیت غدیر (ویژه ی روز عید) با ناصر رفیعی

QUBE-  Quick Understanding of Block Extrusion

QUBE- Quick Understanding of Block Extrusion

حل معمای پیچیده جعبه

AIDA64 Business 7.70.7500 Final + Portable

AIDA64 Business 7.70.7500 Final + Portable

آیدا 64

Global Ops - Commando Libya

Global Ops - Commando Libya

عملیات جهانی تکاور لیبی

EPLAN Fluid 2023.0.3.19351 / 2.7.3.11418

EPLAN Fluid 2023.0.3.19351 / 2.7.3.11418

ایپلن فلوید مدلسازی در مهندسی سیالات

NetBalancer 12.5.2.3985

NetBalancer 12.5.2.3985

نرم افزار مدیریت پهنای باند اینترنت و شبکه

معانی و جایگاه سؤال در کلام امام عسکری (ع) از حجت الاسلام والمسلمین علی نظری منفرد

معانی و جایگاه سؤال در کلام امام عسکری (ع) از حجت الاسلام والمسلمین علی نظری منفرد

حاج آقا علی نظری منفرد با موضوع معانی و جایگاه سؤال در کلام امام عسکری (ع)

Adobe InDesign 2025 4.1 / 2024 / 2023 / 2022 / 2021 / 2020 / macOS

Adobe InDesign 2025 4.1 / 2024 / 2023 / 2022 / 2021 / 2020 / macOS

ادوب ایندیزاین

SmartPCFixer 5.5

SmartPCFixer 5.5

تعمیر و عیب‌یابی جهت روان‌تر شدن ویندوز

Adobe Illustrator CS5 15.0.0 ME + Portable

Adobe Illustrator CS5 15.0.0 ME + Portable

Illustrator

Mentor Graphics ModelSim SE 2020.4 / 10.6d / 10.5 / 10.4c / 10.0c

Mentor Graphics ModelSim SE 2020.4 / 10.6d / 10.5 / 10.4c / 10.0c

مدل سیم شبیه ساز انواع مدارات دیجیتال VHDL

احمدی‌نژاد، معجزهٔ هزارهٔ سوم  نوشتهٔ فاطمه رجبی

احمدی‌نژاد، معجزهٔ هزارهٔ سوم نوشتهٔ فاطمه رجبی

زندگی و زمانه احمدی نژاد

The Rivers of Alice - Extended Version

The Rivers of Alice - Extended Version

آلیس در مسیر رودخانه‌ها | جدیدترین و کامل‌ترین نسخه

مسائل و چالش های تجارت

مسائل و چالش های تجارت

راه اندازی کسب و کار و تجارت

Pluralsight - Responsive Web Design

Pluralsight - Responsive Web Design

فیلم آموزش طراحی وب‌سایت متناسب با دستگاه‌های گوناگون دارای اینترنت

Stairs

Stairs

پله‌ها

LightPDF Editor 2.15.8.6 Build 02/20/2025

LightPDF Editor 2.15.8.6 Build 02/20/2025

ویرایش فایل های PDF

Learning travel marketing, tourism economics

Learning travel marketing, tourism economics

آشنایی با صنعت توریسم و گردشگری تجاری

ETAP 16.0.0 x64

ETAP 16.0.0 x64

مدیریت انتقال برق و شبکه توزیع

The Land of Pain

The Land of Pain

ماجرایی ترسنک

Lemma

Lemma

لِمـا | یک بازی جالب بر اساس ورزش پارکور

مهم ترین محورهای خبری - تحلیلی روز

مهم ترین محورهای خبری - تحلیلی روز

پایش نامه مپتا

مبارزه طبقاتی در فرانسه اثر کارل مارکس

مبارزه طبقاتی در فرانسه اثر کارل مارکس

نگاهی به خواسته‌های آزادی‌خواهانه مردم

Fiddler 4.5.1.0

Fiddler 4.5.1.0

ثبت و ذخیرهٔ ردپای تمام تراکنش‌های HTTP بین کامپیوتر و اینترنت

بسته آموزشی مهارتهای هفت گانه ICDL

بسته آموزشی مهارتهای هفت گانه ICDL

آموزش مهارتهای هفت گانه آی سی دی ال

Sound Recorder 1.0.9 for Android +2.3

Sound Recorder 1.0.9 for Android +2.3

ضبط صدا به صورت کاملا ساده

مجله تخصصی برای علاقه مندان به سفر و گردشگر

مجله تخصصی برای علاقه مندان به سفر و گردشگر

مجله National Geographic Traveller India دسامبر 2020

Ubuntu 25.04 (Oracular Oriole) / 24.04.2 LTS

Ubuntu 25.04 (Oracular Oriole) / 24.04.2 LTS

اوبونتو

مشهورترین و تأثیرگذارترین متون کلاسیک فلسفه سیاسی غرب

مشهورترین و تأثیرگذارترین متون کلاسیک فلسفه سیاسی غرب

گفتگو میان سقراط و دیگران

Acronis Backup & Recovery 11.0.17217 Advanced Server Virtual Edition with Universal Restore and Deduplication + BootCD 11.0.17440

Acronis Backup & Recovery 11.0.17217 Advanced Server Virtual Edition with Universal Restore and Deduplication + BootCD 11.0.17440

اکرونیس بکاپ ریکاوری

Weather Timeline 12.4.15 for Android +4.0

Weather Timeline 12.4.15 for Android +4.0

تایم لاین آب و هوا

The Golf Club

The Golf Club

شبیه‌ساز گلف

کاشکی می آمدی

کاشکی می آمدی

چیستی انتظار

شبکه اجتماعی هورسا 2.0.6 برای اندروید 4.1+

شبکه اجتماعی هورسا 2.0.6 برای اندروید 4.1+

هورسا

شب اول مراسم گرامیداشت سی و یکمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی رحمت الله علیه

شب اول مراسم گرامیداشت سی و یکمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی رحمت الله علیه

سی و یکمین سالگرد ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه، زودتر از همه باخبر باش!