به گزارش سافت گذر، یک دهه پیش، یک شهاب سنگ وارد جو کره زمین شد و در بیابان Nubian صحرای سودان فرود آمد و منفجر گردید.
مهمترین و جذابترین نکته در مورد این شهاب سنگ این است که می توان قطعات الماس را به خوبی در این سنگ بزرگ مشاهده کرد.
این شهاب سنگ که آلماهاتا سیتا نام دارد، به سری سنگ های Ureilites تعلق دارد. Ureilites سیاره ای است که گفته می شود پیش از پیدایش منظومه شمسی و توسط یک برخورد فضایی، از بین رفته است.
ضمن اینکه گفته می شود، مبدأ آلماهاتا سیتا سیاره ای می باشد که سایز آن با مریخ برابر بوده و حدود 4 میلیون سال پیش وجود داشته است.
فرهنگ نابیعی، نویسنده مقاله در مورد این شهاب سنگ، معتقد است که این سنگ به دوره ای مربوط می شود که ما از آن هیچ اطلاعاتی نداریم و گفته می شود در آن زمان، اصلاً هیچ سیاره ای وجود نداشته است.
تصاویر رنگی از آلماهاتا سیتا
به گزارش سافت گذر، محققان بر این باورند که کریستال های الماس موجود در این شهاب سنگ، همچون الماس های زمین، در دمای بسیار بالایی در قسمت های درونی سیاره مبدأ این سنگ تشکیل شده است.
پس از مدتی، محققان به این نتیجه رسیدند که اقسام کوچکتر شهاب سنگ، توسط یک اتفاق عظیم به وجود آمده اند ولی جنس سخت الماس ها، باعث می شود تا آنها در محیط های شیمیایی زمان تشکیل، حفظ شوند.
مشاهده این سنگ، به محققان این امکان را می دهد تا در مورد سیاره های ناشناخته بیشتر بدانند و بتوانند در صورت امکان، به رازهایی در مورد کره زمین پی ببرند.
منبع: fossbytes.com