به گزارش سافت گذر، محققان نوعی پوست الکترونیکی تولید کردند که می تواند به عنوان اندام مصنوعی مورد استفاده قرار گیرد و حس لامسه را نیز به فرد استفاده کننده خود بدهد.
در این پوست، سنسورهایی وجود دارد که شباهت زیادی به انتهای هر رشته عصبی دارند که بر این اساس پوست هم می تواند احساس درد کند و هم حس لامسه داشته باشد.
جنس این پوست ترکیبی از لاستیک و پارچه است که در آنها چندین حسگر کار گذاشته شده است.
این پوست الکترونیکی سبب می شود تا با استفاده از شیوه ای به نام TENS (فعالسازی رشته های عصبی الکترونیکی) که می تواند پایان هر رشته را به جایی متصل کند، احساسات مختلف را به شخص استفاده کننده القا نماید. بر این اساس، گمان می رود که این تکنولوژی می تواند احساسات را در اعضای بدن ایجاد کند.
محققان از EEGها بهره بردند تا نشان دهند که حس مشابه احساس دریافت شده از یک پوست طبیعی توسط این پوست الکترونیکی نیز دریافت می شود. البته برای رسیدن به چنین نتیجه ای، دهها ساعت آزمایش انجام شد.
بر اساس مقاله چاپ شده در مورد این پوست، احساس فشار و یا سوزش در این پوشش الکترونیکی به خوبی به شخص استفاده کننده می رسد.
محققان بر این باورند که پوست الکترونیکی می تواند با دقت بالای خود نشان دهد که کدام انگشت یک درد را حس می کند.
به گزارش سافت گذر، نیتیش تانکور، محقق ارشد پروژه می گوید:(( برای نخستین بار، یک عضو مصنوعی توانست احساس درد را به یک شخصی که عضوی از بدن او قطع شده القا کند تا این پوشش بیشتر طبیعی باشد)).
ایجاد امکان احساس درد توسط این پوست ممکن است با منطق سازگار نباشد (زیرا محققان می توانستند پوست را بگونه ای طراحی کنند که احساس درد نکند) ولی برای نشان دادن صدمه به شخص استفاده کننده بسیار کاربردی است.
دانشجوی رشته بیومدیکال (زیست پزشکی) لوک اوسبورن می گوید:(( تولید این پوست الکترونیکی ایده کاملاً جدید و تازه ای است زیرا حالا ما پوششی در اختیار داریم که به راحتی می توانیم آن را از بازار خریداری نموده و فرد متقاضی آن را بپوشد و هنگام برداشت چیزی متوجه شود که وسیله ای در حال بلند کردن آن است شکل دایره ای دارد یا خیر)).
به گزارش سافت گذر، یکی از کسانی که از این پوست الکترونیکی استفاده کرد می گوید:(( پس از سالهای زیاد توانستم زندگی را احساس کنم. گویا قسمتی مرده دوباره متولد شده است)).
در حال حاضر، با استفاده از این پوست می توان شکل اشیا را تشخیص داد و انتظار می رود در آینده دما را نیز با آن حس کرد.
محققان بر این باورند که علاوه بر انسانها، رباتها نیز می توانند از پوست الکترونیکی بهره ببرند.
تابحال پوست های الکترونیکی زیادی تولید شده ولی هیچ کدام از آنها نمی توانست درد را از لمس تشخیص دهد تا اینکه این پوست طراحی و تولید شد.
تیم های تحقیقاتی از دانشگاه جان هاپکین و مؤسسه علوم نورونی سنگاپور، تولیدکننده این پوست هستند و مقاله مربوط به آن را نیز در ژورنال علوم رباتیک به چاپ رساندند.
منبع: newatlas.com