به گزارش سافت گذر، دانشمندان یک قدم دیگر به تولید اعضای ساخته شده توسط چاپ سه بعدی نزدیکتر شدند زیرا یک تکنیک جدید به آنها اجازه داده تا شبکههای عروقی که باعث عبور هوا، خون و دیگر موارد سیال میباشد را بسازند.
چاپ سه بعدی در آزمایشگاه دانشگاه Rice توسط جردن میلر به انجام رسید که در آن رگهای خونی و مسیر رفت و آمد هوا به چشم میخورد و میتواند اکسیژن را برای سلولهای قرمز خونی فراهم آورد.
جردن میلر، استادیار رشته چاپ سه بعدی دانشگاه Rice میگوید:«« یکی از بزرگترین موانعی که سبب میشد نتوانیم اعضای بدن را به طور کامل به صورت 3 بعدی چاپ کنیم، تولید شبکههای عروقی بود زیرا هر کدام از اعضای بدن ما دارای شبکه رگ و عروق مخصوص به خود است. این شبکهها به صورت کاملاً تنگاتنگی به یکدیگر متصل هستند که بر کاربرد عضو نیز تأثیر میگذارند. این نمونه تولید شده، اولین مورد در دنیای چاپ سه بعدی اعضای بدن است که چالش ایجاد شبکههای عروقی را کنار میزند»».
کلی استیونز، همکار جردن میلر در مورد اهمیت این پروژه میگوید:«« مهندسی ساخت اعضای بدن با مشکل تولید شبکه عروقی سالهاست دست و پنجه نرم میکند. حالا با این روش، میتوانیم مدعی باشیم که قادر خواهیم بود اعضایی بسازیم که به اعضای واقعی بدن شبیه هستند زیرا کارایی یک عضو چاپ سه بعدی شده بر کارایی بدن تأثیر میگذارد»».
دانشمندان امیدوارند چاپ سه بعدی اعضای بدن در 20 سال آینده به یک بخش مهم صنعت پزشکی تبدیل شود. در حال حاضر این پروژه هم در دانشگاه و هم در کلینیک خصوصی انجام شده که در آن محققان زیادی دخالت داشتهاند.
در پایان اشاره کنیم که مقاله مربوط به این پروژه در ژورنال Science به چاپ رسیده است.
منبع: digitaltrends.com