به گزارش سافت گذر، بیل گیتس و پائول آلن، در سال 1975 مایکروسافت را راهاندازی کردند و توانستند با تصمیمات درست خود یک کمپانی تریلیون دلاری را اداره کنند اما به گفته خودِ بیل گیتس، هنوز یک موضوع او را آزار میدهد و آن هم مدیریت اندروید توسط گوگل است و به عقیده او، مایکروسافت این فرصت را داشته تا بهترین سیستم عامل دنیا را در اختیار بگیرد.
بیل گیتس ارزش اندروید را 400 میلیارد دلار میداند و اعتراف میکند که یکی از بهترین پلتفرمهای دنیا را خودشان در مایکروسافت از بین بردند زیرا ویندوز موبایل پیش از اینکه اندروید وجود داشته باشد، در گوشیهای هوشمند در جریان بود. سپس معرفی آیفونها و واکنش مدیرعامل مایکروسافت یعنی استیو بالمر نشان داد که این کمپانی چه فرصت طلایی را از دست داده است. او معتقد بود که به خاطر نبود کیبورد، آیفونها نمیتوانند به موفقیتی دست یابند. او پس از معرفی آیفونها با صفحه لمسی در سال 2007 توسط استیو جابز میگفت:«« ما استراتژی خود را داریم. ما صاحب دستگاههای دارای سیستم عامل ویندوز موبایل هستیم»». به هر حال، پس از عرضه گوشیهای لمسی دارای سیستم عاملهای اندروید و iOS توسط گوگل و اپل، بالمر در سال 2016 به اشتباه خودش رسماً اعتراف کرد.
بیل گیتس میگوید:««
در دنیای نرمافزار و به خصوص سیستم عاملها، اندروید و iOS برندگان قطعی هستند. بزرگترین اشتباهی که من کردم این بود که نتوانستم درست تصمیمگیری کنم تا مایکروسافت هم وضعیتی مانند شرایط گوگل در قبال اندروید داشته باشد. اندروید پلتفرمی غیر اپلی بود که مایکروسافت به راحتی میتوانست آن را از آن خود کند. اگر ما قدر این فرصت را میدانستیم و در بیش از 90 درصد اپلیکیشنها حضور داشتیم، تقریباً شاهکار خود را کامل میکردیم. دقیقاً فرصت برای پیشرفت یک پلتفرم غیر اپلی وجود داشت و اگر اینچنین میشد، 400 میلیارد دلار به جای اینکه به گوگل برود، به مایکروسافت میآمد. اگرچه سایر خدمات ما مانند آفیس و ویندوز هنوز هم محبوب هستند ولی عدم مالکیت اندروید یکی از بزرگترین اشتباهات من است. اگر اینچنین میشد، ما کمپانی پیشرو بودیم ولی اینگونه نشد. این موضوع که تفاوتهای کوچک خودشان در برخی اوقات بزرگ نشان میدهند، برای همه شرکتها وجود ندارند. برای مثال، اگر شما یک شرکت خدماتی هستید، اصلاً این اتفاقات به چشم نخواهند خورد اما در مورد نرمافزارها و پلتفرمها، مطمئناً یک موضوع بسیار بزرگی است به خصوص اینکه شما هر شب به اشتباه خود فکر میکنید، قطعاً احساس بدی خواهید داشت. به هر ترتیب، ما از این فرصت استفاده نکردیم و یک موقعیت عالی را از دست دادیم»».
ویندوز فون در سال 2010 در گوشیهای لومیا نوکیا راهاندازی شد تا جایگزین ویندوز موبایل شود ولی عدم پشتیبانی توسعهدهندگان از آن، کاربران را مجبور کرد اپلیکیشنهای محبوب خود را در اندروید و iOS اجرا کنند. همچنین مایکروسافت با خرید نوکیا و خدمات آن با هزینه 7 میلیارد دلاری در سال 2013، یک اشتباه دیگر مرتکب شد که در نتیجه اگرچه دستگاههای لومیا را توانست تولید کند ولی فروش آنها بسیار ضعیف بود. در نهایت، مایکروسافت در ابتدای سال جاری میلادی اعلام کرد که در تاریخ 10 دسامبر 2019، پشتیبانی از ویندوز 10 موبایل پایان مییابد و کاربران باید به اندروید یا iOS مهاجرت کنند.
در پایان اشاره کنیم که 85 درصد گوشیهای دنیا دارای سیستم عامل اندروید و بقیه دارای iOS هستند.
منبع: phonearena.com