به گزارش سافت گذر، گوگل از داده های ترافیکی تاریخی استفاده می کند تا زمان تخمینی رسیدن وسایل حمل ونقل عمومی را در گوگل مپس نشان دهد. این ویژگی به کاربر کمک می کند تا ببیند باید چه زمانی به محل مورد نظرش برود. حتی امکانی وجود دارد تا بتوان این اطلاعات را با دیگران نیز به اشتراک گذاشت تا دیگر نیازی برقرار تماس و ارائه این داده ها نباشد. اما در طی چند ماه اخیر و به خاطر شیوع ویروس کرونا، تغییراتی در نحوه جمع آوری این اطلاعات به وجود آمده و به دلیل تعطیلی های گسترده در شهرهای جهان، ترافیک تا بیش از 50 درصد کاهش یافت.

همه گیری این بیماری سبب شد دیگر نتوانیم داده های موجود در گوگل مپس را معتبر بدانیم به همین خاطر کمپانی مالک اندروید تصمیم گرفت نحوه جمع آوری آنها را تغییر دهد. بر این اساس، قرار بر این شد تا اطلاعات اخیر که به دو یا نهایتاً چهار هفته گذشته مربوط می شوند به کار روند.
گوگل در هفته پیش یک پست وبلاگی منتشر و در مورد اینکه چگونه داده های ترافیکی را بررسی و محاسبه می کند، صحبت کرد. او گفت که اطلاعات جمع آوری و به عنوان یک ابزار استفاده می شوند تا نشان دهند وضعیت ترافیکی در جهان چگونه است. این شرکت می گوید اگرچه این داده ها بسیار کاربردی هستند اما نشان نمی دهند که قرار است تا 10، 20 یا حتی 50 دقیقه دیگر وضع ترافیک چگونه باشد.
به منظور تخمین زدن این شرایط، گوگل مپس وضعیت ترافیکی جاده های بخصوصی را بررسی می کند. مثلاً، در یکی از آزاد راه های کالیفرنیا و بین ساعات 6 تا 7 صبح وسایل نقلیه با سرعت 65 مایل بر ساعت حرکت می کنند اما این آمار در اواخر بعد از ظهر تغییر خواهد کرد و سرعت ماشین ها به 15 تا 20 مایل بر ساعت می رسد. در ادامه گوگل با استفاده از یادگیری ماشینی داده های قدیمی را با اطلاعات جدیدتر ترکیب و یک آمار تخمین زده شده ارائه می کند.
این شرکت می گوید که در 97 درصد سفرها که مبتنی بر مپس انجام می شوند، پیش بینی ها دقیق هستند. گوگل با همکاری با کمپانی DeepMind AI و با استفاده از شبکه های گرافی نورونی می تواند تعداد تخمین های غیردقیق را کاهش دهد. این تکنولوژی که در شهرهای برلین، جاکارتا، سائوپائولو، سیدنی، توکیو و واشینگتن وجود دارد، به گوگل مپس اجازه خواهد داد پیش بینی کند که آیا ممکن است شخصی در ترافیکی که هنوز شروع نشده، گیر بیفتد؟.
برای کمک کردن به نرم افزار جهت پیشنهاد بهترین راه، فاکتورهای متفاوتی در نظر گرفته می شوند که از آن جمله می توانیم به میزان ترافیک در طول مسیر اشاره کنیم. به علاوه، کیفیت جاده هم بسیار بااهمیت خواهد بود. سایر رانندگان نیز می توانند اطلاعاتی مانند وضعیت جوی، تصادفات، ساخت وسازها، فعالیت های پلیسی و . . . که باعث کاهش سرعت رانندگی می شود را گزارش دهند.
بر این اساس، اگر تا کنون پیش آمده که مسیر همیشگی خود را انتخاب کرده اید ولی گوگل مپس راه دیگری را پیشنهاد داده، دلیلش این است که گوگل سعی می کند مسیر بهتری را پیدا کند. این شرکت می گوید:«« فرض کنیم که شما در حال رفتن به مطب دکتری هستید و در مسیری حرکت می کنید که همیشه از آن می رفتید. زمانی که خانه را ترک می کنید، ترافیکی وجود ندارد. ما با داده های قدیمی و آنلاین خود تلاش خواهیم کرد تا بگوییم آیا با همین نحوه رانندگی ممکن است طی 30 دقیقه آینده در راه به اتفاقات غیرمنتظره ای برخورد کنید یا خیر. در نتیجه گوگل مپس با در نظرگیری شرایط و اتفاقات رخ داده در راه، به صورت اتوماتیک مسیر دیگری را پیشنهاد خواهد داد تا نه در ترافیک گیر بیفتید و نه قرار خود را از دست بدهید»».
فرقی نمی کند که سیستم عامل گوشی شما اندروید است یا iOS زیرا گوگل مپس یک اپلیکیشن بسیار مهم به شمار می رود که باید آن را حتماً نصب کرده باشید.
منبع: phonearena.com