ماه گذشته، گوگل پروتکل جدید و متنبازی به نام Agent2Agent (A2A) را معرفی کرد که مورد حمایت چندین شرکت پیشرو در صنعت قرار گرفت. این پروتکل جدید A2A جایگزینی برای پروتکل Model Context Protocol (MCP) شرکت Anthropic نیست؛ بلکه مکمل آن است. A2A به عاملهای هوش مصنوعی امکان میدهد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، دادهها را به صورت امن تبادل کنند و اقدامات را در پلتفرمها و برنامههای مختلف سازمانی هماهنگ کنند.

توسعهدهندگان میتوانند عاملهایی بسازند که با استفاده از پروتکل A2A با هر عامل دیگری ارتباط برقرار کنند و به کاربران اجازه میدهند از چندین عامل از ارائهدهندگان مختلف از طریق یک فراخوانی واحد استفاده کنند. امروز، مایکروسافت حمایت خود را از پروتکل متنباز Agent2Agent (A2A) اعلام کرد. هر دو پلتفرم Azure AI Foundry و Copilot Studio از پروتکل A2A پشتیبانی خواهند کرد که به عاملها اجازه میدهد در سراسر ابرها، پلتفرمها و سازمانها همکاری کنند.
یینا آرناس، معاون محصول Azure AI Foundry و باس برکلمنس، مدیر ارشد فناوری Copilot Studio، در مورد پشتیبانی از پروتکل A2A چنین نوشتند:
“ما با حرکت گستردهتر صنعت به سمت پروتکلهای مشترک عامل همسو هستیم—همان کاری که همیشه انجام دادهایم: پذیرش باز بودن، حمایت از توسعهدهندگان دنیای واقعی و تبدیل آزمایش به پلتفرمهای سطح سازمانی. هدف ما ساده است: توانمندسازی هر دو گروه توسعهدهندگان حرفهای و شهروندی برای ساخت عاملهایی که در سراسر ابرها و چارچوبها با یکدیگر همکاری میکنند.”
با پشتیبانی A2A از سوی مایکروسافت، توسعهدهندگان و سازمانها میتوانند موارد زیر را انتظار داشته باشند:
- مشتریان Azure AI Foundry میتوانند گردشهای کاری پیچیده و چند عاملی بسازند که شامل کوپایلوتهای داخلی، ابزارهای شریک و زیرساختهای تولید میشود—در حالی که حاکمیت و SLAها را حفظ میکنند.
- عاملهای Copilot Studio قادر خواهند بود به طور امن عاملهای خارجی را فراخوانی کنند، از جمله آنهایی که با پلتفرمهای دیگر ساخته شده یا خارج از مایکروسافت میزبانی میشوند.
- سازمانها مسیری برای ایجاد سیستمهای هوشمند قابل ترکیب به دست میآورند که در مرزهای سازمانی و ابری مقیاسپذیر هستند.
مایکروسافت همچنین تأیید کرد که برای تسریع توسعه و پذیرش A2A در سراسر صنعت، در این پروتکل مشارکت خواهد کرد. در واقع، مایکروسافت قبلاً به گروه کاری A2A در GitHub پیوسته است تا در مشخصات و ابزارسازی آن مشارکت کند. لازم به ذکر است که مایکروسافت قبلاً در پروتکل Model Context Protocol (MCP) نیز مشارکت داشته است.