جنة العاصمة
مشخصات کتاب:
سرشناسه : میرجهانی طباطبائی محمدحسن ۱۲۸۰ - ۱۳۷۱.
عنوان و نام پدیدآور : ... جنه العاصمه : در تاریخ ولادت و حالات حضرت فاطمه سلام الله علیها/ تالیف محمدحسن میرجهانی طباطبائی
مشخصات نشر : تهران کتابخانه صدر ۱۳۷۱.
مشخصات ظاهری : ۳۶۸ ص
عناوین اصلی کتاب شامل:
دیباچه کتاب؛ در بیان ابتداء آفرینش نور مقدس؛ در بیان اجمالی از ترجمه و حالات والده ماجده آن حضرت خدیجه کبری؛ در تاریخ ولادت فاطمه و چگونگی آن؛ در بیان نامها و کنیه ها و لقبهای فاطمه؛ در خصیصه های فاطمه؛ در مصحف فاطمه؛ در بیان ازدواج فاطمه با علی و چگونگی آن؛ در بیان مختصری از فضائل امیر مؤمنان و نام پاره ای از کتب عامه که در مناقب آن جناب نوشته شده؛ در بیان افضلیت فاطمه از همه زنهای جهانیان حتی مریم مادر عیسی؛ در بیان اینکه فاطمه زهراء افضل از تمام انبیاء و مرسلین است غیر از پدر بزرگوار خود؛ در بیان اینکه فاطمه ولایت کلیه داشته؛ در بیان علم فاطمه؛ در بیان پاره ای از مناقب فاطمه؛ در بیان پاره ای از فضائل و مناقب آن حضرت که در کتب عامه و از طرق ایشان روایت شده؛ در پیرامون آیه شریفه قل لا اسئلکم علیه اجرا الا المودة فی القربی؛ در بیان حالات و وقایعی که بعد از رحلت پیغمبر برای فاطمه روی داده
.
حضرت زهرا (س) یکی از پنج بانوی قدسی تاریخ جهان به شمار میرود و جایگاه بسیار رفیعی در دین اسلام دارد. آن حضرت (س) سومین معصوم، دختر معصوم، همسر معصوم و مادر معصوم و دارای ویژگیهای ممتاز متعددی است.
۱۲ امام بزرگوار شیعه (علیهم السلام) از نسل حضرت فاطمه زهرا (س) هستند؛ مطابق روایات سوره و آیاتی از قرآن کریم مانند سوره کوثر، سوره انسان، آیه تطهیر و آیه مودت در حق آن حضرت (س) و همسر و فرزندانش نازل گردیده است و دوستی و دشمنی با ایشان، به منزله دوستی و دشمنی با پیامبر (ص) است.
بیشک بر کسی پوشیده نیست که حضرت زهرا (س) مجموع صفات پدرشان، حضرت محمد (ص) را در خود دارند. حضرت زهرا (س) نه تنها صفات پدر را در خود داشتند، بلکه هر آنچه از علم، معرفت، اخلاق وایمان پدر در دست داشتند و برای دیگران به اشتراک میگذاشتند، که حقیقت اسلام زنده بماند و جاودانه شود.
حضرت فاطمه زهرا (س) دختر گرامی خاتم الانبیاء حضرت محمد (ص) و حضرت خدیجه کبری (س)، همسر مکرمه حضرت امام علی (ع) و مادر ارجمند حضرت امام حسن (ع) و امام حسین (ع) و حضرت زینب کبری (س) است.
پدر بزرگوار حضرت زهرا (س) خاتم پیامبران الهی و برترین مخلوق خداوند و مادرش خدیجه، از زنان بزرگ و شریف قریش و نخستین بانویی بود که به اسلام گروید و تمامی ثروت و دارایی خود را برای خدمت به اسلام و مسلمانان صرف کرد. خدیجه در دوران جاهلیت و دوران پیش از ظهور اسلام نیز به پاکدامنی مشهور بود، تا جایی که از او به طاهره (پاکیزه) یاد میشد.