اگر انسان تمام همّ و غم خویش را نگذارد که در شمار بندگان خداوند رحمان باشد، بی شک در شمار بردگان شیطان وارد خواهد شد. ما یا در شمار «عباد الرحمان» هستیم یا «عبادالشیطان» - و حالت سومی متصور نیست. در نهایت کسانی که بین این دو هستن بالاخره به یکی از این دو راه می پیوندند. پانزده آیه پایانی سوره فرقان ویژگی های عبادالرحمان را بیان می کند.( کسانی که بی تکبر روی زمین راه میروند و در برخورد با جاهلان اینها بدام شیطان نمی افتند و دغدغه خانه و خانواده دارند و به تربیت خانواده اهمیت می دهند)
اولین ویژگی عبادالرحمان این است که ایشان کسانی هستند که بدون تکبّر بر روی زمین راه می روند و خضوع دارند. خداوند متعال در آیه ۷۴ سوره فرقان آخرین ویژگی ایشان را بیان می فرماید که عبادالرحمان کسانی هستند که دغدغه خانه و خانواده دارند و به استمرار از خدا طلب می کنند که خداوند از فضل عظیم خودش «مقام آرامش خانوادگی» را به ایشان هبه کند.
«منزل» یعنی محل نزول آرامش و «مسکن» اسم مکان و به معنی محل رسیدن به سکینه و آرامش است. در فضای خانه باید یک معادله ای ایجاد کنیم که محل نزول آرامش باشد و همه اعضاء خانواده احساس امنیت و آرامش کنند. «قرة العین» به معنی روشنی چشم تعبیر شده است؛ اما «قرة» از قرار می آید یعنی آنچه که باعث آرامش چشمان می شود؛ چون چشم ها تابلوی درون هستند و اگر درونمان آرام باشد، این آرامش در چشمانمان هویداست.
بحث خانواده بسیار مهم است و در نهضت انتظار به ما دستور داده شده است که اگر می خواهید با امن و امان از این دوران تا زمان ظهور عبور کنید، ملازم خانه و خانواده تان باشید و تربیت خانوادگی مناسب داشته باشید. این هنر عبادالرحمان است و هدف آن رسیدن به یک آرامش خانوادگی است که در آن نه تنها اهل خانواده متّقی بشوند؛ بلکه «امام المتّقین» و پیشوای پرهیزکاران بشوند. این هنر خانواده های علوی و فاطمی است که در فضای آن ها می توان به مقام امام المتّقینی رسید.