| در پلیر موجود در این صفحه میتوانید قسمتی از این آموزش را بصورت آنلاین تماشا کنید |
در این دورهٔ آموزشی تصویری که بصورت فیلمهای جداگانه تهیه شده است، میتوانید اصول اولیه و مقدمات استفاده از نرمافزار قدرتمند ادوبی ایندیزاین (Adobe InDesign) را یاد بگیرید. این دورهٔ آموزشی تصویری، کاملاً به زبان فارسی تدریس شده است.
در پلیر موجود در این صفحه، میتوانید قسمتی از این آموزش تصویری را بصورت آنلاین و یکسره تماشا کنید. تمامی فیلمهای آموزشی این دوره شامل مجموعهٔ 3 ویدئوی آموزشی مفصل و کامل، در یک فایل فشرده بصورت یکجا قابل دانلود هستند.
از نرمافزار ادوبی ایندیزاین بیشتر بدانیم:
ادوبی ایندیزاین Adobe InDesign یک برنامهٔ کامپیوتری رایج در زمینهٔ نشر رومیزی ساخت شرکت ادوبی است. این نرمافزار در صنعت چاپ و صفحهآرایی بکار میرود و صورت کلی برای گردآوردن و کنار هم قراردادن نوشته و عناصر نگارهای در قالب صفحات است و عمدتاً بصورت مستقیم برای نگارش و ویرایش متون و نیز ایجاد و تغییر فایلهای تصویری بکار نمیرود. از این نرمافزار بیشتر در آمادهسازی مجلات، کتابها، سررسیدها، بروشورهای تبلیغاتی و مانند آنها استفاده میکنند.
ایندیزاین دارای قابلیتهای بسیاری در حروفنگاری و صفحهآرایی است که از آنها میتوان تنظیم حروف، ایجاد سبکهای حروف )Typographic Styles( ، ابزار برای تنظیم دقیق قرارگیری عناصر گرافیکی، قابیلت استخراج خودکار اطلاعات از فرمتهای متنوع و تنظیم اندازههای ستونها، کادرها و صفحهبندی را نام برد. این نرمافزار مانند سایر نرمافزارهای طراحی گرافیک ساخت شرکت آدوبی، قابلیت ایجاد فایلهای PDF را برای آسانسازی روند آمادهسازی طرحها برای چاپ یا پخش در اینترنت را دارا است.
تاریخچه
ایندیزاین در واقع جانشین نرمافزار پیجمیکر است. نرم افزار پیج میکر در ابتدا به کمپانی آدولس تعلق داشت، در اوخر ۱۹۹۴ ادوبی با خرید شرکت آدولس پیج میکر را از آن خود می کند؛ ولی چند سال بعد پیج میکر بازار خود را در رقابت با نرمافزار کمپانی کوارک، کوارک اکسپرس تقریباً از دست می دهد. کمپانی کوارک اظهار میدارد که قصد دارد سهام ادوبی را بخرد.
ادوبی پیشنهاد کوارک را رد کرده و در عوض کار بر روی یک نرم افزار تازه را آغاز می کند. این پروژه با اسم "شوکسان" توسط شرکت آلدوس آغاز میشود، سپس نامش به K2 تغییر میکند و در نهایت در سال ۲۰۰۰ با نام ایندیزاین منتشر می شود.
نسخهٔ خاورمیانه
این نسخه امکان حروفچینی و صفحهآرایی را برای متونی که در زبانهایی مانند پارسی، عربی و عبری نگارش شدهاند فراهم میآورد. از میان این قابلیتهای این نسخه میتوان به امکان درج حروف بصورت مستقیم در برنامه، تنظیم جهت و تراز یک متن، امکان ایجاد خطوط با طول مساوی Justification)) و نگارش صحیح متونی که حاوی حروف دو تا چند زبان مختلف باشند اشاره کرد. این نسخه از نرمافزار را میتوان با نرمافزار تکمیلی «تصمیم» خریداری کرد که قابلیتهای پیشرفته برای نگارش خطهای پیچیده مانند نستعلیق، درج حروف، اعراب و کشیدگی را دارا است.