سافت گذر دانشنامه نرم افزار - دانلود رایگان نرم افزار

همه دسته بندی ها

منو
جستجو
اطلاعیه های مهم سایت اطلاعیه های مهم سایت
💐 میلاد زینت پدر حضرت زینب سلام الله علیها مبارک باد 💐
 
 
  1. جهت رفع مشکل باز شدن سایت به دلیل بلاک توسط  نود 32 این ویدیو یا این ویدیو(ورژن 9 به بالا) یا راهنمای تصویری را مشاهده کنید
  2. اکانت های بروزرسانی نود32 با قیمت های مناسب به صورت یک ، سه ، شش و دوازده ماهه از اینجا قابل خرید می باشد.

نرم افزار های پرکاربرد

ثبت نام | ورود

اخبار فناوری

موتور جست‌وجوی ملی؛ یک طرح شکست خورده

موتور جست‌وجوی ملی؛ یک طرح شکست خوردهابتدا قرار بود نامش را "یاحق" بگذارند و وظیفه‌اش ارائه خدمات دستگاه‌های دولتی و غیردولتی با هدف تسهیل در ارائه اطلاعات سریع به مردم در نظر گرفته شده بود. اما یک سال هم نگذشته بود که این موتور جست‌وجو به خاطره‌ها پیوست و ظاهرا وزارت ارتباطات سیاست‌هایش را تغییر داد چراکه معتقد بود باید نسبت به ارتقای موتورهای جست‌وجوگر داخلی اقدام شود و تمرکز تنها برروی یک موتور جست‌وجو قرار نگیرد.

به گزارش سافت‌گذر به نقل از ایتنا، همه چیز زمانی آغاز شد که رضا تقی‌پور - وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات - در سال ۸۹ اعلام کرد که برای برطرف کردن نیازهای بومی در حال کار برروی یک موتور جست‌وجوی ملی هستیم.

البته کارشناسان خارجی که فعالیتشان در حوزه طراحی موتورهای جست‌وجوی بین‌المللی مانند یاهو و بینگ است در این باره اعتقادی متفاوت دارند.
مدیر پیشین بازاریابی شرکت یاهو در رابطه با راه‌اندازی موتورهای جست‌وجوی داخلی معتقد است: ساخت و کار کردن برروی یک موتور جست‌وجو بسیار سخت و گران است و در این زمینه باید از تکنیک‌های بسیار و محاسباتی استفاده کرد. در کنار این موضوع، موتورهای جست‌وجو بسیار هزینه‌بر هستند و درصورت سرمایه‌گذاری‌های کلان می‌توان در این زمینه پیشرفت کرد.

ماروین لیائو ادامه داد: ما در روسیه، چک و کره جنوبی موتورهای جست‌وجوی بسیار خوبی داریم البته این موتورها ۱۰ سال است که فعالیت خود را آغاز کردند و ممکن است کمی برای شروع دیر باشد. در کل می‌توان گفت رسیدن به موفقیت در این زمینه بسیار سخت است و نیاز به پشتکار و سرمایه فراوان دارد.

اما علی حکیم جوادی - رییس پیشین سازمان فناوری اطلاعات - در پاسخ به سوالی که درباره سرنوشت و وضعیت فعلی موتور جست‌وجو و ایمیل فخر و فجر مطرح شده بود، اظهار کرده بود: فخر و فجر در واقع فراخوانی برای شناسایی علاقه‌مندان همکاری در حوزه موتورهای جست‌وجو و پست‌های الکترونیکی بود تا علاقه‌مندان این بخش اعلام آمادگی کرده و با گرفتن مجوز‌های لازم به فعالیت بپردازند، لذا محصولی با این نام وجود نداشته است.
وی همچنین یادآور شده بود: در حال حاضر چندین موتور جست‌وجو در مراحل نهایی کار قرار دارند و در آینده‌ای نزدیک زمان بهره‌برداری از آنها اعلام خواهد شد.

رییس سازمان فناوری اطلاعات همچنین عنوان کرده بود: در زمینه‌ پست الکترونیکی هم مواردی وجود دارد اما به دلیل آنکه ما قول دادیم اسامی این موتورهای جست‌وجو و ایمیل‌ها را اعلام نکنیم تا زمان بهره‌برداری نامی از این پروژه‌ها نخواهیم برد.
اما وی در پاسخ به زمان بهره‌برداری از این موتورهای جست‌وجو و ایمیل‌ها اظهار کرد: تمام تلاش ما بر آن است که تا پایان سال ۹۱ این موارد مورد بهره‌برداری قرار بگیرند.

رییس سازمان فناوری اطلاعات ادامه داد: برخی از این پروژه‌ها از جمله برخی موتورهای جست‌وجو هم آماده هستند، اما به دلیل حساسیت‌هایی که در این بخش وجود دارد اگر این جست‌وجوگرها از کیفیت لازم برخوردار نباشند ممکن است بعدها آن طور که شایسته است توسط مردم مورد استفاده قرار نگیرند، به همین دلیل لازم است روند بهره‌برداری از این جست‌وجوگر‌ها با دقت کافی صورت بگیرد.
وی در عین حال یادآور شد: تمام این موارد توسط بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان دنبال می شود.

به گفته کارشناسان برای بهره‌برداری از این طرح‌ها دو بخش نرم‌افزاری و سخت‌افزاری باید مورد توجه قرار بگیرند که از نظر نرم‌افزاری وضعیت ما بسیار خوب اعلام شده است و در زمینه تامین تجهیزات هم امور به خوبی پیش می‌رود اما از آنجا که ممکن است پس از راه‌اندازی، این سایت‌ها به یکباره با مراجعات متعدد مواجه شوند، لازم است که تعداد سرورهای آنها به حد نصاب برسد تا هیچ گونه مشکلی در این زمینه رخ ندهد.

به گفته مسئولان اکنون سه موتور جست‌وجو همزمان با یکدیگر پیش می‌روند و وضعیت امیدوار‌کننده‌ای دارند. حداقل یک ایمیل هم در شرایط خوب قرار دارد که البته در نهایت مجموع طرح‌ها بیش از این حد است.
به گزارش ایسنا باید این نکته را هم مدنظر داشت که جست‌وجوگر‌ها به مراتب از اهمیت و سرمایه‌گذاری بیشتری نسبت به ایمیل‌ها برخوردارند اما چرا وقتی موتورهای جست‌وجوی خارجی وجود دارند باید تمرکز را روی موتورهای جستجوی بومی و محلی بگذاریم؟
شاید در این پروژه به اهمیت خط و زبان فارسی در محیط اینترنت اشاره شود، اما با وجود رقابت سنگینی که با جست‌وجوگرهای بزرگ دنیا وجود دارد، باید با برنامه منسجم تعیین شود که جست‌وجوگر ملی چگونه می‌تواند با حفظ زبان رسمی با دیگر موتورهای جست‌وجو هم رقابت کند.

دریافت اطلاعات به صورت طبقه‌بندی از نکات مثبت موتور جست‌وجوگر ملی است.
هادی ملک‌پرست - مدیر کل تحقیق و توسعه سازمان فناوری اطلاعات ایران - در این رابطه می‌گوید: در جست‌وجوگرهای کنونی کاربران می‌توانند موضوع مورد نظر خود را کلاسه‌بندی و در یک محدوده خاصی جست‌وجو کنند. اما این که موتور جست‌وجوگر ملی چگونه فعالیت خواهد کرد، جزو خروجی‌های فاز پژوهشی است در واقع پس از پایان مرحله پژوهش، اعلام می‌شود اگر این موتور جست‌وجو می‌خواهد قابلیت‌های خاصی داشته باشد نیازمند چه نوع معماری‌ است.

رسال گذشته مقرر شد برای ایجاد قابت داخلی در این عرصه، چندین موتور جست‌وجوی بومی راه اندازی و معرفی شوند. براین اساس سازمان فناوری اطلاعات ایران موضوع حمایت از موتورهای جست‌وجوی بومی و رتبه‌بندی آنها را در دستور کار قرار داد. حال در کشور چند موتور جست‌وجوی داخلی راه اندازی شده برای مثال لقب اولین موتور جست‌وجو به "پارسی جو" اختصاص پیدا کرد.
این موتور جست‌وجو که تولید مرکز تحقیقات مهندسی دانشگاه یزد است با تلاش ۲۰ نفر ساخته شد که مورد تایید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است به گفته مدیران پروژه روزی ۸۰ هزار بازدید را به خود اختصاص می‌دهد.

نسخه آزمایشی "پارسی‌جو" از دی ماه سال ۹۱ شروع بکار کرده و برروی وب به آدرس www.parsijoo.ir قابل دسترس است. نسخه آزمایشی این موتور بیش از ۱۲۰ میلیون سند اطلاعاتی برروی وب را پوشش می‌دهد و برنامه آن افزایش تدریجی تعداد فایل‌های اطلاعاتی بود که به سرورهای قوی‌تر نیاز داشت.
براساس اطلاعاتی که در سایت پارسی‌جو وجود دارد، این سامانه با صرف حداقل هزینه و تجهیزات به رشد و توسعه خود ادامه می‌دهد. در حال حاضر موتور پارسی‌جو بر روی یک بستر توزیع شده شامل ۳۰ سیستم اجرا می‌شود و تاکنون در حدود ۲۰۰ میلیون صفحه فارسی (از ۵۰۰ میلیون سند) را نمایه‌سازی کرده و در حال سرویس‌دهی به بیش از ۲۰ هزار کاربر فارسی‌زبان در روز است.

طبق گزارش پژوهشگاه ICT، مراحل توسعه و تکمیل و افزایش پوشش تعداد صفحات مورد جست‌وجوی آن، با فراهم سازی سخت افزار و پهنای باند مورد نیاز در مقیاس بالا توسط این پژوهشگاه در دست اقدام است. همچنین این سامانه مجهز به پردازشگر و خطایاب هوشمند فارسی است. بخشی از پروژه با حمایت پژوهشگاه فضای مجازی انجام شده است.
نسخه دوم آن نیز قرار بود که با پوشش ۵۰۰ میلیون سند فارسی حاوی سرویس‌هایی نظیر ترجمه ماشینی، جست‌وجوی اخبار، جست‌وجوی علمی و جست‌وجوی دو زبانه و برخی از سرویس‌های مربوط به نقشه، خرداد ماه سال ۹۲ در معرض عموم قرار بگیرد.

اما در کنار موتور جست‌وجوگر «پارسی‌جو»، در اردیبهشت سال ۹۱، موتور جست‌وجوی بومی دیگری به نام «پارسی یاب» نیز پا به عرصه گذاشت. موتور جست‌وجوگری که در حال حاضر نسخه آزمایشی آن با ده هزار سند اینترنتی به بهره‌برداری رسیده است.
به گفته رضا ابراهیمی ایده اولیه برای طراحی این موتور جست‌وجو با توجه به امکانات محدود دانشجویی، تجمیع اطلاعات رسانه‌های داخلی کشور در بستر اینترانت ملی بود، اما با گسترش طرح، بستری برای راه‌اندازی یک موتور جست‌وجوی جامع فراهم شد.
برخی از امکانات و نقاط قوت فعلی موتور جست‌وجوی پارسی‌یاب شامل مدیریت پردازش موازی بیش از ۱۰ خزنده به طور همزمان، قابلیت پردازش دسته‌ای اسناد به طور آنلاین و آفلاین، سرعت قابل توجه در درخت پردازش، معناگرایی با تکیه بر زبان فارسی، ساختار نمایه گذار(ایندکسر) معناگرا، ادغام سرویس رتبه‌بندی با سرویس نمایه گذار (ایندکسر) و پشتیبانی از زبان‌های فارسی، انگلیسی، عربی و ترکی می‌شود.

اما در کنار تمامی این عوامل وقتی در سایت "الکسا" در بخش کشور ایران رتبه موتورهای جست‌وجو را مقایسه می‌کنیم رتبه اول باز هم به گوگل اختصاص پیدا کرده است.
برای مثال هنگامی که رتبه سایت پارسی‌جو در بین سایر سایت‌های ایرانی را جستجو می‌کنید، متوجه خواهید شد که این درگاه در بین سایت‌های ایرانی رتبه ۶۶۵ را به خود اختصاص داده است. رتبه رقیب این موتور جستجوی ملی یعنی پارسی‌یاب در بین سایت‌های ایرانی ۸۹۱ است که برای یک سایت جستجو مناسب نیست.
شاید بهتر باشد هزینه‌ای که در این بخش درحال سرمایه‌گذاری است در مواردی با اهمیت بیشتر هزینه شود.

اما هدف مهمی که از آغاز موجب مطرح شدن جست‌وجوگر ملی شد، ایجاد امکان برای جست‌وجوی اطلاعات ایرانیان در پایگاه و بی‌نیازی به موتورهای جست‌وجوی جهانی با رفع نیاز داخلی است.
اما به راستی این موتورهای جست‌وجوی داخلی تاکنون چقدر توانسته‌اند نیازهای مردم را برطرف کنند؟
نظرتان را ثبت کنید کد خبر: 17119 گروه خبری: اخبار فناوری منبع خبر: itna.ir تاریخ خبر: 1392/07/13 تعداد مشاهده: 2112
اخبار مرتبط با این خبر
نظر های کاربران

شما اگه برید و نگاه کنین تو همین الکسا متوجه میشین که توسال 2013 داره چه اتفاقی واسه سرچ تو پارسی جو میفته.من از این تعجب میکنم که مسئولین همچین حرفی میزنن.معلومه کامپیوتری نیستن که از الان میگن هزینه صرف کردن تو این مسیر اشتباه هست.مطمئن باشین که اگه سایر سرویس های پارسی جو بالا بیاد خیلی بازدید ها بالا میره. این بنده خدا کلا در جریان نیست که الان پارسی جو بدون ذره ای تبلیغ به اینجا رسیده.ما به یاری خدا و به کمک اساتیدی که داریم اینجا به هدفی که تو ذهنمون هست خواهیم رسید

باید این طرح اجرا شود اما برای کارکنان دولتی و مراکز حساس دولتی تا ترس از جاسوسی گوگل که دیگر قطعی شده کاهش یابد یا از بین برود اما نمیتوان به همه مردم گفت از جستجو گری با امکانات و توانایی بسیار پایین تر استفاده کنند. اما برای یک شبکه اطلاعات داخلی مناسب است که کاملا مستقل باشد و اطلاعات مراکز دولتی و نظامی ما به بیرون کشور فرستاده نشود و در واقع دشمن نداند که به دنبال چه چیز هستیم و چه چیز را جستجو میکنیم و در واقع نداند که ما به چه فکر میکنیم. به عنوان مثال با داشتن جستجو های یک نفر میتوان فهمید او فیزیک دان است و به احتمال قوی به دنبال دانش مثلا هسته ای. پس محصول داخلی باید باشد اما برای استفاده سر جای مخصوص خودشlay:none">pantoprazol 1a pharma pantoprazol kur pantoprazol bolus

ما گوگل ولش کنیم بیاییم تو موتورهای جستو جوی ایرانی سرچ کنیم که چی بشه گوگل و با این همه امکانات ولش کنیم مگه ممکنه

سرور آپدیت نود 32
پیشنهاد سافت گذر
مجله تخصصی شرکت اپل

مجله تخصصی شرکت اپل

مجله Macworld Australia فوریه 2021

برنامه جهان آرا سری جدید | آیا می توان تحریم های پس از برجام را دور زد؟

برنامه جهان آرا سری جدید | آیا می توان تحریم های پس از برجام را دور زد؟

برنامه جهان آرا شبکه افق

Cross Court Tennis 2 1.22 for Android

Cross Court Tennis 2 1.22 for Android

جدیدترین نسخه از بازی تنیس مخصوص آندروید

Fly Cargo 2.1.5 for Android

Fly Cargo 2.1.5 for Android

بازی هلیکوپتر کنترلی

C Design Projects - DIY on Explore, Maker 9.3.6.0

C Design Projects - DIY on Explore, Maker 9.3.6.0

برنامه نویسی C

Crazy Machines 2 Complete

Crazy Machines 2 Complete

ماشین های دیوانه 2

مجله تخصصی کسب و کار

مجله تخصصی کسب و کار

مجله Bloomberg Businessweek USA فوریه 8 ؛ 2021

برنامه جهان آرا سری جدید | بررسی خروج آمریکا از برجام و ادامه پرونده برجام

برنامه جهان آرا سری جدید | بررسی خروج آمریکا از برجام و ادامه پرونده برجام

برنامه جهان آرا شبکه افق

Movavi Video Editor Plus 2025 25.3.0 / macOS

Movavi Video Editor Plus 2025 25.3.0 / macOS

ویرایش ویدئو موواوی ویدئو ادیتور

Java SE Development Kit ( JDK ) 24.0.1

Java SE Development Kit ( JDK ) 24.0.1

کیت توسعه جاوا دولوپمنت

سخنرانی حجت الاسلام فرحزاد با موضوع برکت حضور فاطمه معصومه (س) در قم

سخنرانی حجت الاسلام فرحزاد با موضوع برکت حضور فاطمه معصومه (س) در قم

سخنرانی برکت حضور فاطمه معصومه (س) در قم با حاج آقا فرحزاد

Car Detailing Simulator

Car Detailing Simulator

شبیه ساز تعمیر خودرو

The story picks up with the Clayton family, Tarzan, Jane Porter and their son Korak

The story picks up with the Clayton family, Tarzan, Jane Porter and their son Korak

تارزان و شیر طلایی

SBK 22

SBK 22

موتورسواری برای کامپیوتر

Arcus Weather Pro 6.0.0.6 for Android +4.0

Arcus Weather Pro 6.0.0.6 for Android +4.0

آب و هوا با محیطی ساده

Serato Studio 2.3 (x64)

Serato Studio 2.3 (x64)

ساخت بیت موسیقی

WebSharing 2.0.1.0 for Android

WebSharing 2.0.1.0 for Android

برنامه ای برای ارتباط با گوشی از طریق وایرلس

A Boy and His Blob

A Boy and His Blob

پسرک و توده‌ی ژله‌ای

Lynda - Spring Boot 2 Essential Training

Lynda - Spring Boot 2 Essential Training

آموزش اسپرینگ بوت 2

My Alarm Clock  2.73.1 for Android +2.3

My Alarm Clock 2.73.1 for Android +2.3

آلارم و زنگ هشدار

ShotCut 25.01.25 (X64)

ShotCut 25.01.25 (X64)

ویرایش ویدئو

سخنرانی استاد رفیعی با موضوع اخلاق اسلامی

سخنرانی استاد رفیعی با موضوع اخلاق اسلامی

سخنرانی استاد رفیعی با موضوع اخلاق اسلامی

Inception

Inception

تلقین

Yonder The Cloud Catcher Chronicles

Yonder The Cloud Catcher Chronicles

اکشن ماجرایی Open World

CyberLink PowerDVD Ultra 24.0.0623.62

CyberLink PowerDVD Ultra 24.0.0623.62

نرم افزار پخش فیلم پاور دی وی دی

5 جلسه سخنرانی دکتر رفیعی با موضوع نگرانی های پیامبر اکرم از آینده

5 جلسه سخنرانی دکتر رفیعی با موضوع نگرانی های پیامبر اکرم از آینده

سخنرانی نگرانی های پیامبر اکرم از آینده با ناصر رفیعی

Trend Micro Maximum Security 17.8.1440

Trend Micro Maximum Security 17.8.1440

ترند میکرو

Brave Browser 1.80.119 For Android +9.0

Brave Browser 1.80.119 For Android +9.0

مرورگر بریو

پارادایم چیست؟

پارادایم چیست؟

چرا بعضی افراد هرچه بیشتر تلاش می کنند نا موفق ترند؟

آموزش نرم افزار ISA Server

آموزش نرم افزار ISA Server

آموزش نرم افزار آیزا سرور

Adobe Lightroom Classic 2025 14.4 / 13.3.1 / 2023 / 2022 / 2021 / 2020 / macOS

Adobe Lightroom Classic 2025 14.4 / 13.3.1 / 2023 / 2022 / 2021 / 2020 / macOS

فوتوشاپ لایتروم کلاسیک

CorelDRAW Technical Suite 2025 25.2.1.313 / 2024  / 2023 / 2022 / 2021 / 2020 / 2019

CorelDRAW Technical Suite 2025 25.2.1.313 / 2024 / 2023 / 2022 / 2021 / 2020 / 2019

کورل دراو تکنیکال سوئیت

Fieldrunners 2

Fieldrunners 2

فیلدرانرز 2

Rooster Teeth vs. Zombiens

Rooster Teeth vs. Zombiens

دندان‌های خروس جنگی علیه زامبی‌ها

Tengami

Tengami

تِنگامی

هرگز سازش نکنید؛ طوری مذاکره کنید که انگار زندگی‌تان به آن بستگی دارد!

هرگز سازش نکنید؛ طوری مذاکره کنید که انگار زندگی‌تان به آن بستگی دارد!

هرگز سازش نکنید

Runtime Captain Nemo Pro 7.04

Runtime Captain Nemo Pro 7.04

دسترسی مستقیم به درایوها و فایل‌سیستم‌های غیرقابل‌دسترسی در محیط ویندوز

Need for Speed Most Wanted 1.3.128 + MOD for Android +2.3

Need for Speed Most Wanted 1.3.128 + MOD for Android +2.3

بازی nfs

Baldur's Gate - Enhanced Edition

Baldur's Gate - Enhanced Edition

دروازه ی بالدر - نسخه ی ارتقا یافته

GibbsCAM 2025 25.0.38.00 / 12.0.45.0

GibbsCAM 2025 25.0.38.00 / 12.0.45.0

برنامه نویسی دستگاه‌های سی ان سی گیبس کم

www.esetupdate.ir www.esetupdate.ir
دسته بندی مشاغل
مشاهده بقیه

برنامه نویسی و شبکه

طراحـــــی و گرافیک

مهندســــی و تخصصی

تدوین و ویدیوگرافی

سه بعــــدی و CGI

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه، زودتر از همه باخبر باش!