سافت گذر دانشنامه نرم افزار - دانلود رایگان نرم افزار

همه دسته بندی ها

منو
جستجو
اطلاعیه های مهم سایت اطلاعیه های مهم سایت
💐 میلاد زینت پدر حضرت زینب سلام الله علیها مبارک باد 💐
 
 
  1. جهت رفع مشکل باز شدن سایت به دلیل بلاک توسط  نود 32 این ویدیو یا این ویدیو(ورژن 9 به بالا) یا راهنمای تصویری را مشاهده کنید
  2. اکانت های بروزرسانی نود32 با قیمت های مناسب به صورت یک ، سه ، شش و دوازده ماهه از اینجا قابل خرید می باشد.

نرم افزار های پرکاربرد

ثبت نام | ورود

اخبار آموزشی

پردازنده‌ی ۶۴ بیتی با ۳۲ بیتی چه تفاوتی می‌کند؟

۳۲ بیت با ۶۴ بیت چه تفاوتی می‌کند؟ آیا استفاده از پردازش ۶۴ بیتی در تلفن‌های هوشمند اهمیت دارد؟ در این مقاله به تفضیل به معرفی پردازش ۶۴ بیتی می‌پردازیم و تفاوت‌های آن را با پلتفرم‌های ۳۲ بیتی بررسی می‌کنیم.

به گزارش سافت گذر به نقل اززومیت؛ مدت‌ها است که تقریبا تمام پردازنده‌های کامپیوترهای شخصی و لپ‌تاپ‌ها از بستر ۶۴ بیتی پشتیبانی می‌کنند و بسیاری از نرم‌افزارهای مطرح دنیا علاوه بر نسخه‌ی سازگار با پردازش ۳۲ بیتی، نسخه‌ی اختصاصی ۶۴ بیتی نیز دارند. سیستم‌عامل‌های مختلف کامپیوترهای شخصی از ویندوز تا لینوکس و مک به خوبی از هر دو حالت پردازش ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی پشتیبانی می‌کنند. اما پردازش ۶۴ بیتی چه تفاوتی با ۳۲ بیتی می‌کند و آیا این تفاوت در تلفن‌های هوشمند نیز حائز اهمیت است؟

اپل با معرفی آيفون 5s و پردازنده‌ی ۶۴ بیتی A7 نه تنها کاربران بلکه تولیدکنندگان سیستم-روی-یک-چیپ (SoC) همچون کوالکام را متعجب کرد. وقتی همه‌ی پردازنده‌های موبایل تنها قادر به پردازش ۳۲ بیتی بودند، اپل پردازنده‌ی ۶۴ بیتی A7 را در دل پرچمدار خود جای داد. از آن زمان، موج عظیمی بر پا شد و اظهار نظرهای ضد و نقیضی مطرح شد. برخی پردازنده‌ی ۶۴ بیتی را برای تلفن‌های هوشمند بلااستفاده دانستند و آن را یک حقه‌ی تبلیغاتی بر شمردند و بعضی دیگر به ستایش آن پرداختند. 

پردازنده‌ی ۶۴ بیتی

در حقیقت استفاده از پردازش ۶۴ بیتی در تلفن‌های هوشمند مزایا و معایب خاص خود را دارد. معماری پردازنده‌های ۶۴ بیتی با ۳۲ بیتی فرق می‌کند، اما پردازنده‌های ۶۴ بیتی قادر به اجرای دستورات ۳۲ بیتی نیز هستند. برای اینکه‌ نهایت استفاده را از پردازش ۶۴ بیتی ببرید نه تنها سیستم‌عامل بلکه نرم‌افزارها نیز باید با پشتیبانی از این نوع پردازش تولید شوند. یعنی اگر فقط، پردازنده‌ی دستگاه ۶۴ بیتی باشد، نهایت استفاده را از توان پردازشی دستگاه نخواهید برد و باید سخت‌افزار و نرم‌افزار، هر دو از پردازش ۶۴ بیتی پشتیبانی کنند.

پردازنده‌ی ۳۲ بیتی حداکثر ۴ گیگابایت اما پردازنده‌ی ۶۴ بیتی ۱۶.۸ میلیون ترابایت رم را پشتیبانی می‌‌کنند

یک پردازنده‌ی ۶۴ بیتی قادر است ۲۶۴ مقدار محاسباتی را ذخیره کرده و در حافظه آدرس دهی کند. برای اینکه درک بهتری در این باره پیدا کنید، این عدد به این معنا است که پردازنده‌ی ۶۴ بیتی قادر است تا بیش از ۴ میلیارد برابر «حافظه‌ی فیزیکی رم» بیشتر را در مقایسه با پردازنده‌های ۳۲ بیتی، آدرس دهی کند. سیستم‌های مبتنی بر پردازنده‌ی ۳۲ بیتی قادر به آدرس دهی حداکثر ۴ گیگابایت (۲ به توان ۳۲) از حافظه‌ی رم هستند، اما پردازنده‌های ۶۴ بیتی از نظر تئوری می‌توانند تا ۱۶.۸ میلیون ترابایت رم (۲ به توان ۶۴) را پشتیبانی کنند! برای اینکه پردازنده‌ی ۶۴ بیتی بتواند درست کار کند سیستم‌عامل دستگاه نیز باید از پردازش ۶۴ بیتی پشتیبانی کند. مثلا در این آدرس می‌توانید محدودیت میزان حافظه‌ی پشتیبانی شده در هر نسخه از ویندوز را مشاهده کنید.

اولین پردازنده‌ی ۶۴ بیتی دنیا در سال ۱۹۶۱ توسط IBM و در سوپر کامپیوتر 7030 Stretch طراحی و استفاده شد. اما تا دهه‌ی ۲۰۰۰ از این پردازنده‌ها در کامپیوترهای خانگی استفاده نشد. پردازنده‌های ۶۴ بیتی با عرضه‌ی ویندوز اکس‌پی رایج شدند. پس از آن تمام نسخه‌های ویندوز از پردازش ۶۴ بیتی پشتیبانی کردند. کامپیوترهای که به پردازنده‌ی ۶۴ بیتی مجهز می‌شوند قادرند نسخه‌ی ۳۲ بیتی از سیستم‌عامل‌ها و اپلیکیشن‌ها را اجرا کنند، اما برعکس این موضوع صادق نیست. علاوه بر این برای اینکه از تمام توان پردازنده‌ی ۶۴ بیتی دستگاه خود استفاده کنید، باید نسخه‌ی ۶۴ بیتی سیستم‌عامل و نرم‌افزارهای مورد نظر خود را داشته باشید.

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های بین پردازش ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی در تعداد محاسباتی است که هر کدام در هر ثانیه انجام می‌دهند. در واقع به بیان ساده، در برخی از شرایط پردازنده‌های ۶۴ بیتی سریع‌تر از ۳۲ بیتی‌ها عمل می‌کنند.

تفاوت تنها در پشتیبانی بیشتر از حافظه‌ی رم نیست

احتمالا شما هم این عبارت را شنیده‌اید: «اگر حافظه‌ی رم دستگاه بیشتر از ۴ گیگابایت نباشد، تفاوتی بین پردازنده‌ی ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی نیست» این عبارت همیشه، درست نیست! در این شکی نیست که مهم‌ترین تفاوت بین پردازنده‌های ۶۴ بیتی با ۳۲ بیتی در پشتیبانی از حافظه‌ی رم بالاتر است. اما تفاوت‌های دیگری نیز وجود دارد:

  • مدیریت حافظه‌ در پردازنده‌های ۶۴ بیتی بهتر از ۳۲ بیتی است. پردازنده‌های ۳۲ بیتی قادر نیستند فایل‌های حجیم و بزرگ‌تر از ۴ گیگابایت را به سادگی آدرس دهی کنند و تنها بخشی از فایل را به اصطلاح در حافظه «مپ» می‌کنند.
  • نرم‌افزارهای خاص مانند آن‌هایی که به رمزگذاری یا رمزگشایی محتوا می‌پردازند می‌توانند از آدرس دهی بهتر پردازنده‌ی ۶۴ بیتی بهره برده و با سرعت بیشتری امور مورد نظر خود را انجام دهند. مثلا برنامه‌های رندر سه بعدی یا ویرایش ویدیو می‌تواند بازده به مراتب بالاتری را در پردازنده‌های ۶۴ بیتی داشته باشند.
  • در برخی از امور پردازنده مجبور است مرتبا مقادیر مورد نظر خود را از حافظه خوانده و رجیستر کند، به همین دلیل شاید انجام یک کار مشخص در پردازنده‌ی ۳۲ بیتی به چند سیکل در CPU نیاز داشته باشد، اما همان تسک در یک پردازنده‌ی ۶۴ بیتی به دلیل دسترسی وسیع‌تر به حافظه در سیکل‌های کمتری انجام شود. در واقع پردازنده‌های ۶۴ بیتی قادر هستند تا آدرس دهی وسیع‌تری را در حافظه داشته باشند و با حجم به مراتب بالاتری از اطلاعات در اپلیکیشن‌ها کار کنند. این موضوع در نرم‌افزارهایی همچون ویرایش ویدیو، محاسبات سنگین ریاضی، دیتابیس‌های بزرگ و مواردی از این دست به خوبی خود را نشان می‌دهد.

آرم و معماری ARMv8

پیش‌تر در مقاله‌ی «آرم چیست و چه تفاوتی با x86 می‌کند» به معرفی معمار‌ی‌های مختلف ARM پرداختیم و از تفاوت‌های آن با x86 گفتیم که در پردازنده‌های اینتل و کامپیوترهای شخصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اکثر پردازنده‌های بکار رفته در ابزارهای موبایل شامل پردازنده‌های ساخت سامسونگ، کوالکام، مدیاتک، راک‌چیپ و غیره از معماری آرم پشتیبانی می‌کنند. حال اگر این پردازنده‌ها، بخواهند ۶۴ بیتی باشند باید از معماری پایه‌ی ARMv8 پیروی کنند.

پیش از شروع بهتر است که علاوه بر مقاله‌ی «آرم چیست» مطلب دیگری با عنوان «SoC چیست؟ چه تفاوتی با CPU دارد؟» را نیز مطالعه کنید. شرکت ARM خود تولید کننده تراشه نیست و تنها معماری را در قالب گواهی‌های مختلف به فروش می‌رساند. آرم دو نوع گواهی اصلی دارد یکی گواهی معماری پایه مانند ARMv8 AArch64 که از پردازش ۶۴ بیتی پشتیبانی می‌کند و گواهی مهم دیگر، معماری هسته‌ها است که مانند Cortex-a57 بر پایه  ARMv8 پیشنهاد می‌شوند. برخی از شرکت‌ها مانند سامسونگ هر دو گواهی را دریافت می‌کنند و در واقع خود تنها سازنده‌ی تراشه هستند و براساس طرح‌های ارائه شده توسط آرم، هسته‌ها را تولید می کنند. اما برخی دیگر از کمپانی‌ها مانند انویدیا، کوالکام یا اپل، تغییراتی را در طراحی هسته‌ها اعمال می‌کنند و تنها گواهی پایه‌ی آرم را تهیه می‌کنند. به این ترتیب پردازنده‌های ساخت این شرکت‌ها با پردازنده‌های دیگر کمپانی‌ها، تفاوت‌های دارد که به موجب آن، گاهی این پردازنده‌ها، قدرت و بازده‌ی بالاتری را نسبت به پردازنده‌های ساخته شده بر پایه‌ معماری هسته‌های آرم، ارائه می‌کنند. از طرف دیگر اینتل و دیگر شرکت‌های فعال در حوزه‌ی x86، قرار دارند که بطور کامل از روند متفاوتی برای پیاده سازی پردازش ۶۴ بیتی بهره می‌برند. اینتل با وجود فناوری‌های خاص و موثری که طی یکی دو سال اخیر ارائه کرده هنوز سهم چندانی از بازار ابزارهای موبایل ندارد و از این رو در این مقاله کمتر به معماری آن می‌پردازیم. دلیل اینکه بعضی از کمپانی‌ها مثل شرکت‌های نام برده شده نسبت به طراحی اختصاصی برای هسته‌ها اقدام می‌کنند آن است که باور دارند هسته‌های طراحی شده توسط آن‌ها بازده بالاتر و مصرف انرژی کمتری نسبت به الگوهای پیشنهادی آرم دارند.

راستش را بخواهید در حال حاضر پردازنده‌های موبایل، بیشتر از نیاز ما، قوی هستند و به همین دلیل تولیدکنندگان نیمه‌هادی‌ تلاش می‌کنند تا پردازنده‌های خود را از نظر مصرف انرژی، بهینه‌تر کنند تا طول عمر باتری تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها افزایش یابد. به همین دلیل مهاجرت به پردازنده‌های ۶۴ بیتی حائز اهمیت است. انویدیا در باره‌ی پردازنده‌های ۶۴ بیتی و استفاده از آن‌ها در اندورید اینگونه اظهار نظر کرده است:

تقریبا تمام کامپیوترهای رومیزی و لپ‌تاپ از سال‌ها قبل به پردازنده‌های ۶۴ بیتی مجهز شده‌اند. استفاده از این پردازنده‌ها باعث بازده‌ی بالاتر برای اپلیکیشن‌ها و دسترسی به حافظه‌ی حجیم‌تر می‌شود.

برای اندروید، داستان کمی متفاوت است و این موضوع بیشتر به دلیل استفاده از معماری ARMv8 اهمیت پیدا می‌کند. این معماری نه تنها پشتیبانی از پردازش ۶۴ بیتی را میسر می‌کند بلکه بهبودهای بسیاری در زمینه‌ی مصرف بهینه‌ی انرژی و بازده‌ی بالاتر را به همراه دارد. این موضوع حتی بر روی اپلیکیشن‌های ۳۲ بیتی نیز تاثیر گذار خواهد بود.

گوگل در کنفرانس I/O از اندروید L با پشتیبانی از پردازنده‌های ۶۴ بیتی، رونمایی کرد و این سیستم‌عامل در قالب اندروید ۵ آبنبات پاستیلی به زودی در دسترس قرار می‌گیرد. انویدیا نیز از مدت‌ها قبل، SoC جدید خود را با نام Tegra K1 معرفی کرده است که از پردازش ۶۴ بیتی پشتیبانی می‌کند.

پردازنده‌ی تگرا کی‌وان، تمام معماری ARMv8 را بکار گرفته و هر هسته‌ی Denver آن قادر به پشتیبانی از پردازش ۷ مسیره است. این در حالی است که پردازنده‌های مشابه از ۳ مسیر پردازشی بهره می‌برند.

در واقع در دنیای تلفن‌های هوشمند و ابزارهای موبایل مبتنی بر معماری آرم، آنچه در زمینه‌ی استفاده از پردازنده‌ی ۶۴ بیتی اهمیت پیدا می‌کند بیشتر مربوط به بهینه‌سازی‌های انجام شده در معماری ARMv8 است. اغلب پردازنده‌هایی که در این ابزارها استفاده می‌شوند مبتنی بر معماری آرم هستند و اگر پردازنده‌ای بخواهد در این پلتفرم از پردازش ۶۴ بیتی بهره ببرد، باید روی معماری پایه‌ی ARMv8 و هسته‌های همچون Cortex A57 و Cortex A53 طراحی شود. این معماری بهینه‌ سازی‌های بسیاری در مصرف انرژی و قدرت پردازشی نسبت به معماری ARMv7 دارد که تاثیر قابل ملاحظه‌ای در عملکرد کلی دستگاه و طول عمر باتری نشان می‌دهد.

پس ابتدا این موضوع را در نظر داشته باشیم که تفاوت بین پردازنده‌ی ۳۲ بیتی با ۶۴ بیتی تنها در پشتیبانی از حافظه‌ی رم بیشتر نیست. مورد دیگر اینکه پردازنده‌های ۶۴ بیتی مبتنی بر معماری آرم، سریع‌تر و بهینه‌تر از پردازنده‌های ۳۲ بیتی این شرکت هستند. به این ترتیب حتی اگر زمان زیادی طول بکشد تا اپلیکیشن‌های موبایل ۶۴ بیتی شوند، باز هم ارتقاء به پردازنده‌ی ۶۴ بیتی یک مزیت به شمار می‌رود و تاثیر خود را بر روی مصرف بهینه‌ی انرژی و بازده‌ی بالاتر می‌گذارد. انتظار می‌رود سال آینده اکثر ابزارهای موبایلِ تحت اندروید، ۶۴ بیتی شوند و توسعه دهندگان نیز اپلیکیشن‌های خود را ۶۴ بیتی کنند.

نظرتان را ثبت کنید کد خبر: 23468 گروه خبری: اخبار آموزشی منبع خبر: zoomit.ir تاریخ خبر: 1393/08/15 تعداد مشاهده: 1386
اخبار مرتبط با این خبر
نظر های کاربران
سرور آپدیت نود 32
پیشنهاد سافت گذر
سخنرانی حجت الاسلام جمالی با موضوع اهمیت اربعین و زیارت مشاهد مشرفه

سخنرانی حجت الاسلام جمالی با موضوع اهمیت اربعین و زیارت مشاهد مشرفه

سخنرانی اهمیت اربعین و زیارت مشاهد مشرفه محمد جمالی

PC Timer 17.17

PC Timer 17.17

تایمر برای کامپیوتر

FIFA 17

FIFA 17

فیفا 17 برای کامپیوتر

Kernel Adiutor 0.9.11.1 for Android +4.0.3

Kernel Adiutor 0.9.11.1 for Android +4.0.3

کرنل ادیتور

NetLimiter Pro 5.3.25 Full

NetLimiter Pro 5.3.25 Full

کنترل و مدیریت ترافیک شبکه نت لیمیتر

Handy Safe Pro 1.06 for Android

Handy Safe Pro 1.06 for Android

ذخیره کارت های بانکی و اطلاعات کاربری

Planet Coaster Complete Edition

Planet Coaster Complete Edition

مدیریت شهربازی

سخنرانی آیت الله حسینی بوشهری با موضوع مکتب تربیتی امام صادق (ع)

سخنرانی آیت الله حسینی بوشهری با موضوع مکتب تربیتی امام صادق (ع)

سخنرانی مکتب تربیتی امام صادق (ع) با آیت الله ‌حسینی بوشهری

Avast Offline Update 2025.07.06

Avast Offline Update 2025.07.06

آپدیت آفلاین اوست

ProfiMail Go 4.30.01 for Android +2.3

ProfiMail Go 4.30.01 for Android +2.3

برنامه مدیریت ایمیل پروفیل میل

تلاوت مجلسی استاد طه الفشنی سوره مبارکه نصر

تلاوت مجلسی استاد طه الفشنی سوره مبارکه نصر

تلاوت طه الفشنی سوره نصر

انتظار فرج امام زمان (عج) از حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی میرباقری - 2 جلسه

انتظار فرج امام زمان (عج) از حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی میرباقری - 2 جلسه

حاج آقا سیدمحمدمهدی میرباقری با موضوع انتظار فرج امام زمان (عج)

آموزش راه اندازی شبکه LAN

آموزش راه اندازی شبکه LAN

آموزش راه اندازی شبکه لن

Office 2013 Bible

Office 2013 Bible

آموزش Office 2013

Euro Truck Simulator 2 - Greece v1.54.1.0

Euro Truck Simulator 2 - Greece v1.54.1.0

شبیه ساز کامیون

Udemy - The Advanced Web Developer Bootcamp

Udemy - The Advanced Web Developer Bootcamp

آموزش کامل توسعه وب سطح پیشرفته

RollBack Rx Professional 12.9 Build 2710971022 + EndPoint Manager / Server 4.0

RollBack Rx Professional 12.9 Build 2710971022 + EndPoint Manager / Server 4.0

بکاپ ویندوز

PowerAMP Music Player 3 Build 976 for Android +5.0

PowerAMP Music Player 3 Build 976 for Android +5.0

قدرتمند ترین پلیر صوتی

آموزش نرم افزار هلو

آموزش نرم افزار هلو

آموزش حسابداری هلو

کلیپ پربیننده‌ترین ویدئوهای سال

کلیپ پربیننده‌ترین ویدئوهای سال

پربازدیدترین ویدیوها

Glacier 3 The Meltdown

Glacier 3 The Meltdown

ماشین جنگی Glacier 3 The Meltdown

Color Splash Effect Pro 1.8.7 for Android +2.3

Color Splash Effect Pro 1.8.7 for Android +2.3

افکت رنگ آمیزی

for Android +1.6 مرجع 14

for Android +1.6 مرجع 14

مرجع 14

Bee Brilliant 1.88.3 for Android +4.0.3

Bee Brilliant 1.88.3 for Android +4.0.3

بازی زنبور عسل

سخنرانی های امام خمینی راجع عنایات الهى در پیروزیهاى ملت و اقتدار ملت ایران در جهان‏

سخنرانی های امام خمینی راجع عنایات الهى در پیروزیهاى ملت و اقتدار ملت ایران در جهان‏

سخنرانی امام خمینی پیرامون لزوم مشارکت مردم در بازسازى‏

Crash Bandicoot 4: It's About Time

Crash Bandicoot 4: It's About Time

کراش باندیکوت 4

5 جلسه سخنرانی دکتر رفیعی با موضوع آموزه های اخلاقی عاشورا

5 جلسه سخنرانی دکتر رفیعی با موضوع آموزه های اخلاقی عاشورا

سخنرانی آموزه های اخلاقی عاشورا با ناصر رفیعی

Elcomsoft Forensic Disk Decryptor 2.20.1011

Elcomsoft Forensic Disk Decryptor 2.20.1011

دستیابی به اطلاعات رمزگذاری شده

تلاوت تحقیق سید متولی عبدالعال سوره شوری

تلاوت تحقیق سید متولی عبدالعال سوره شوری

قرائت سوره شوری متولی عبدالعال

A Better Camera 3.54 for Android +4.0

A Better Camera 3.54 for Android +4.0

دوربین عالی

Classic PhoneTools 9

Classic PhoneTools 9

بهترین نرم افزار تبدیل کامپیوتر به گوشی تلفن و دریافت و ارسال فکس و منشی تلفنی

Sony Catalyst Browse / Prepare Suite 2024.1.1

Sony Catalyst Browse / Prepare Suite 2024.1.1

مدیریت ویدئوهای سونی

مداحی حاج سید مجید بنی فاطمه سال 97

مداحی حاج سید مجید بنی فاطمه سال 97

مداحی بنی فاطمه سال 97

آموزش فتوشاپ(Photoshop)

آموزش فتوشاپ(Photoshop)

تکنیکهای Photoshop

Active@ Boot Disk 25.1.7

Active@ Boot Disk 25.1.7

دیسک بوت تعمیر و بازیابی

وکالت رسمی و غیر رسمی

وکالت رسمی و غیر رسمی

وکالت نامه عادی یا وکالتنامه ضمن سند عادی

ComponentArt UI Framework / Data Visualization 2012

ComponentArt UI Framework / Data Visualization 2012

مجموعه بهترین کامپوننت های شرکت کامپوننت آرت برای دات نت

متن سخنرانی‌ برتراند راسل در ۶ مارس ۱۹۲۷

متن سخنرانی‌ برتراند راسل در ۶ مارس ۱۹۲۷

چرا مسیحی نیستم

دوره آموزش ویدئویی شیمی اول دبیرستان برای موفقیت در امتحان

دوره آموزش ویدئویی شیمی اول دبیرستان برای موفقیت در امتحان

آموزش شیمی

Passware Kit Forensic 2022.1.0

Passware Kit Forensic 2022.1.0

بیرون کشیدن پسورد کیت فورنسیک

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه، زودتر از همه باخبر باش!