سافت گذر دانشنامه نرم افزار - دانلود رایگان نرم افزار

همه دسته بندی ها

منو
جستجو
اطلاعیه های مهم سایت اطلاعیه های مهم سایت
💐 میلاد زینت پدر حضرت زینب سلام الله علیها مبارک باد 💐
 
 
  1. سافت گذر جهت آپدیت بخش نرم افزار نیاز به همکار حرفه ای دارد. ارسال درخواست به بخش ارتباط با ما / سردبیری
  2. جهت رفع مشکل باز شدن سایت به دلیل بلاک توسط  نود 32 این ویدیو یا این ویدیو(ورژن 9 به بالا) یا راهنمای تصویری را مشاهده کنید
  3. اکانت های بروزرسانی نود32 با قیمت های مناسب به صورت یک ، سه ، شش و دوازده ماهه از اینجا قابل خرید می باشد.

نرم افزار های پرکاربرد

ثبت نام | ورود

اخبار آموزشی

آموزش مدیریت پارتیشن‌های هارد دیسک در ویندوز بدون نصب نرم‌افزار اضافه

نرم‌افزارهای بسیار زیادی را برای مدیریت پارتیشن‌های هارد دیسک سراغ داریم، اما ویندوز نیز ابزار مناسب و کاملی را برای مدیریت پارتیشن‌ها در اختیار کاربر قرار داده است، در این قسمت به آموزش مدیریت پارتیشن‌های هارد دیسک در ویندوز خواهیم پرداخت.


اگر از آن دسته کاربرانی هستید که تمایل دارند به گوشه و کنار ویندوز سرک بکشند و از ویژگی‌های مختلف این سیستم‌عامل سر در بیاورند به احتمال زیاد تاکنون چشم شما به ابزار Disk Management افتاده است.

ابزار Disk Management امکانات مختلفی را برای تغییر، ایجاد و پاک کردن پارتیشن‌ها در اختیار شما قرار می‌دهد و عملاً کاربر را از دانلود نرم‌افزارهای اضافه برای مدیریت پارتیشن بی‌نصب کرده است. به همین دلیل در ادامه با هم به نحوه تعامل با ابزار Disk Management خواهیم پرداخت.

دسترسی به ابزار Disk Management
سریع‌ترین راه‌برای باز کردن ابزار Disk Management مراجعه به منوی استارت و تایپ عبارت Partition در قسمت جستجو است، سپس در نتیجه‌هایی که نمایان می‌شود بر روی عبارت Create and format hard disk partitions کلیک کنید تا ابزار Disk Management باز شود.


ابزار Disk Management به دو پنجره اصلی تقسیم شده است. در پنل بالایی شاهد حضور فهرستی از درایو‌ها هستیم. در پنل پایینی نیز نمایی گرافیکی از هارد دیسک و همچنین درایورهایی که در آن قرار گرفته به تصویر کشیده شده است. در این قسمت اگر یکی از پارتیشن‌ها را در پنل بالایی انتخاب کنید، پنل پایین نیز تغییر پیدا می‌کند و اطلاعات مربوط به آن را به نمایش می‌گذارد.


از طرف دیگر اگر یک پارتیشن را در پنل پایین انتخاب کنید، پنل بالا نیز تغییر می‌کند و اطلاعات مربوط به آن را نمایش می‌دهد.

چگونه با Disk Management ظرفیت یک پارتیشن را تغییر دهیم؟
تغییر ظرفیت یک پارتیشن از آن مواردی است که هر از گاهی لزوم آن احساس می‌شود. برای نمونه فرض کنید یک پارتیشن بزرگ دارید که می‌خواهید آن را به دو پارتیشن کوچک‌تر تقسیم کنید. این کار را می‌توان از طریق Shrink کردن پارتیشن و استفاده از فضای آزاد موجود در آن انجام داد. در این شیوه، فضای آزاد موجود در پارتیشن به یک پارتیشن جدا یا فضای اختصاص نیافته تبدیل می‌شود. گاهی اوقات نیز هارد دیسک شما به دو پارتیشن تقسیم شده است که یکی از آن‌‌ها را Delete کرده‌اید. در این حالت می‌توانید پارتیشن باقی‌مانده را گسترش داده و به کمک فضای خالی ایجاد شده حجم آن را بیشتر کنید.

برای کاهش حجم (Shrink) کردن یک پارتیشن مراحل زیر را دنبال کنید
در یکی از پنل‌های ابزار Disk Management بر روی پارتیشن مورد نظر راست کلیک کرده و گزینه Shrink Volume را انتخاب کنید.


لازم به ذکر است، تنها پارتیشنی را می‌توانید Shrink کنید که به میزان کافی فضای خالی داشته باشد. برای مثال فرض کنید هارد دیسک شما یک ترابایت ظرفیت دارد و در قالب یک پارتیشن فرمت شده است. اما این هارد هنوز خالی است و اطلاعاتی در آن ذخیره نشده است. می‌توانید حدود ۱ ترابایت از چنین فضایی را Shrink کنید.

در مثالی که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم یک فضای خالی ۱ ترابایتی را که اطلاعاتی در آن ذخیره نشده است را به حدود ۵۰۰ گیگابایت Shrink می‌کنیم. توجه داشته باشید که سیستم‌عامل ویندوز حجم پارتیشن‌ها را و مقدار فضای باقی‌مانده در آن برای Shrink کردن را نشان می‌دهد.


از آنجایی که در این مثال هارد دیسک خالی است و اطلاعاتی در آن ذخیره نشده است می‌توان تقریبا تمام ظرفیت آن را در قالب یک پارتیشن جدید Shrink کرد. پس از راست کلیک بر روی پارتیشن مورد نظر و انتخاب گزینه Shrink مقدار باقی مانده از فضای این پارتیشن برای Shrink کردن و تبدیل به یک پارتیشن جدید نمایش داده می‌شود. در این پنجره حجم جدید پارتیشنی که قصد Shrink کردن آن را دارید نیز نمایش داده می‌شود.

پس از اینکه مقدار مورد نظر را برای اختصاص به پارتیشن جدید مشخص کردید با انتخاب گزینه Shrink، فرآیند ساخت پارتیشن جدید به کمک فضایی که در پارتیشن فعلی موجود است انجام می‌شود. سپس می توانید در پنل پایین ابزار Disk Management پارتیشن فعلی را در سمت چپ و پارتیشن جدید را در کنار این پارتیشن مشاهده کنید.


برای Extend کردن یک پارتیشن مراحل زیر را دنبال کنید
در همین ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که تنها پارتیشنی را می‌توانید Extend یا به اصطلاح گسترش دهید که فضای خالی از نوع unallocated space داشته باشد. این پارتیشن در واقع همان پارتیشنی است که در مرحله قبل ایجاد کردیم و در سمت راست پارتیشن فعلی قرار گرفته است.

لازم به ذکر است ویندوز نمی‌تواند پارتیشن اصلی که در سمت چپ قرار گرفته را Extend کند و برای این کار باید از نرم‌افزارهایی مخصوص استفاده کنید.

برای Extend کردن پارتیشن، بر روی آن راست کلیک کرده و گزینه Extend Volume را انتخاب کنید. این پارتیشن همان پارتیشنی است که در سمت راست قرار گرفته و فضای Unallocated space دارد.


در منوی راهنمایی که برای Extend Volume باز شده است گزینه Next را بفشارید.


در قسمت Select Disks نیز گزینه‌های پیش‌فرض به خوبی تنظیم شده‌اند و نیازی به تغییر وجود ندارد. در این قسمت همچنین شاهد نمایش حجم کلی و بیشترین مقدار فضای خالی که می‌توانید به پارتیشن Extend شده اختصاص دهید نیز هستیم. در نتیجه می‌توانید فضای دلخواه را در این قسمت مشخص کرده و سپس گزینه Next را برای ادامه کار بفشارید.


در این مثال پارتیشن را با تمامی مقدار فضای Unallocated Space که در آن وجود دارد Extend می‌کنیم.


در نهایت نیز با فشردن گزینه Finish، فرآیند Extend کردن پارتیشن انجام خواهد شد.

آموزش ایجاد یک پارتیشن جدید
اگر یک پارتیشن را Shrink کردید یا اینکه به هر دلیلی بر روی یک پارتیشن فضای unallocated space (اختصاص نیافته) دارید می‌توانید از این فضای خالی برای ساخت و ایجاد یک پارتیشن جدید استفاده کنید. برای اینکار بر روی فضای unallocated space راست کلیک کرده و گزینه New Simple Volume را انتخاب کنید.

در پنجره راهنمای New Simple Vomume گزینه Next را برای شروع بفشارید.


سپس مقدار فضایی که قرار است برای ایجاد پارتیشن جدید اختصاص دهید را مشخص کرده و گزینه

Next را بفشارید.


در این مثال قصد داریم از تمامی فضای unallocated space باقیمانده برای ایجاد یک پارتیشن جدید استفاده کنیم.


سپس نوبت به تخصیص نام درایو فرا می‌رسد،‌ گزینه پیشنهادی را تایید کنید یا اینکه یک حرف انگلیسی برای نام‌گذاری درایو مورد نظر انتخاب کنیم. سپس گزینه Next را بفشارید.

در این مرحله توصیه می‌کنیم گزینه فرمت کردن پارتیشنی که قرار است ایجاد شود را نیز فعال کنید چرا که در نهایت برای استفاده از این پارتیشن باید فرمت شود.


البته اگر قرار است یک سیستم‌عامل جدید در پارتیشنی که قصد ایجاد آن را دارید نصب کنید و به صورت Dual Boot با دو سیستم عامل از کامپیوتر خود استفاده کنید شاید بهتر باشد انجام فرآیند فرمت پارتیشن جدید را به زمان نصب سیستم‌عامل موکول کنید.

در غیر این صورت فایل سیستم مورد نظر را برای فرمت انتخاب کرده و نام پارتیشن جدید را نیز مشخص کنید. پس از اینکه تمامی این موارد انجام شد گزینه Next را برای ادامه کار بفشارید.

در نهایت نیز گزینه Finish را برای ایجاد پارتیشن جدید انتخاب کنید.


پس از ایجاد و فرمت پارتیشن جدید، شاهد اضافه شدن این پارتیشن در ابزار Disk Management خواهید بود. فایل اکسپلورر ویندوز نیز به صورت خودکار این پارتیشن را باز می‌کند.


چگونه یک پارتیشن را حذف (Delete) کنیم؟
گاهی اوقات ممکن است نیاز پیدا کنید پارتیشنی که ایجاد شده است را حذف کرده و به اصطلاح Delete کنید. با پاک کردن یک پارتیشن،‌ فضای این پارتیشن در قسمت unallocated Pool قرار می‌گیرد و می‌توانید از این فضا برای گسترش یا Extend کردن حجم پارتیشن‌های فعلی استفاده کنید.

توجه: حذف یک پارتیشن باعث می‌شود تمامی اطلاعات ذخیره شده در این پارتیشن پاک شود. در نتیجه توصیه می‌کنیم از خالی بودن پارتیشنی که قصد حذف آن را دارید اطمینان خاطر حاصل نمایید و از اطلاعات این پارتیشن نیز حتماً نسخه پشتیبان تهیه کنید.

برای حذف یک پارتیشن در ابزار Disk Management بر روی پارتیشن مورد نظر راست کلیک کرده و گزینه Delete Volume را انتخاب کنید.


در این قسمت یک پیام هشدار نمایان می‌شود، برای حذف این پیام گزینه Yes را انتخاب کنید.


پارتیشنی که از این طریق حذف می‌شود به عنوان unallocated space شناخته خواهد شد و در آینده می‌توانید از این فضای خالی برای ساخت پارتیشن‌های جدید یا گسترش حجم پارتیشن‌های فعلی استفاده کنید.


چگونه حرف اختصاص داده شده به یک پارتیشن را تغییر دهیم؟
اگر به این فکر افتاده‌اید که حروف اختصاص داده شده به پارتیشن‌ها را تغییر دهید، می‌توانید روی ابزار Disk Management برای این کار حساب باز کنید. با این ابزار می‌توانید به راحتی حروف تمامی درایوها را تغییر دهید یا اینکه حرف اختصاص داده شده به یکی از درایو‌ها را تغییر دهید.


برای این کار بر روی پارتیشن مورد نظر راست کلیک کرده و گزینه Change Drive Letter and Paths را انتخاب کنید.

در پنجره‌ای که نمایش داده می‌شود گزینه Change را انتخاب کنید.


در مرحله بعد یک منوی کشویی را مشاهده خواهید کرد که حروف انگلیسی در این منو برای اختصاص به پارتیشن مورد نظر قرار دارد. توجه داشته باشید تنها حروفی را می‌توانید انتخاب کنید که پیش از این به یک پارتیشن اختصاص داده نشده باشند.


با این حساب اگر به فکر مرتب کردن حروف چند پارتیشن مختلف هستید، پیشنهاد می‌کنیم اول نام پارتیشن‌ها را به حروف انتهایی الفبای انگلیسی تغییر دهید و پس از آزاد شدن حروف ابتدایی در الفبای انگلیسی، این حروف را به ترتیب به پارتیشن‌ها اختصاص دهید. پس از اینکه فرآیند اختصاص حرف مورد نظر به پارتیشن پایان گرفت گزینه OK را برای اتمام کار بفشارید.


در این مرحله یک پیام هشدار نمایان می‌شود مبنی بر اینکه با تغییر حروف اختصاص داده شده به پارتیشن‌ها ممکن است بعضی از نرم‌افزارها، پارتیشن‌ها را شناسایی نکنند. بعید به نظر می‌رسد تغییر حروف پارتیشن‌ها فرآیند اجرا و عملکرد نرم‌افزارها را با مشکل روبرو کند اما اگر با چنین مشکلی برخورد کردید به راحتی می‌توانید حرف اختصاص داده شده به پارتیشن را با همین روشی که انجام شد به حالت اول خود تغییر دهید.

جالب است بدانید با این روش می‌توانید حرف اختصاص داده شده به فلش مموری و سایر حافظه‌های جانبی را نیز تغییر دهید.

چگونه یک پارتیشن را فرمت کنیم؟


ابزار Disk Management برای فرمت و پاک کردن اطلاعات ذخیره شده در یک پارتیشن نیز گزینه بسیار مناسبی است. توجه داشته باشید که در این فرآیند تمامی اطلاعات پارتیشن مور نظر پاک می‌شود.


برای فرمت کردن پارتیشن در ابزارDisk Management بر روی پارتیشن دلخواه راست کلیک کرده و گزینه Format را انتخاب کنید.

در پنجره Format، نام جدیدی را برای پارتیشن انتخاب کرده و نوع فایل سیستمی که قرار است پارتیشن با آن فرمت شود را نیز مشخص کنید، فرمت در این حالت با سرعت معمولی و سریع انجام می‌شود. توصیه می‌کنیم برای پیشرفت کار سرعت سریع را انتخاب کنید. پس از اینکه تمامی گزینه‌ها را مشخص کردید قسمت OK را برای ادامه کار بفشارید.


در این مرحله یک پیام هشدار مبنی بر پاک شدن تمامی اطلاعات پارتیشنی که قصد فرمت آن را دارید نمایان می‌شود. به این ترتیب اگر از فرمت پارتیشن اطمینان خاطر دارید گزینه OK را انتخاب کنید.

بسته به میزان فضایی که در پارتیشن مورد نظر وجود دارد ممکن است فرمت آن زمان بیشتری ببرد. پس از اینکه فرآیند فرمت به اتمام رسید، پارتیشن حاضر و آماده برای استفاده مجدد است.

در مجموع باید گفت ممکن است ابزار Disk Management شکل و ظاهر زیبای نرم‌افزارهایی که به صورت اختصاصی برای مدیریت پارتیشن‌ها ساخته شده‌اند را نداشته باشد، اما همان‌گونه که مشاهده کردید کار شما را برای مدیریت و پارتیشن‌بندی هارد دیسک به خوبی راه می‌اندازد.
نظرتان را ثبت کنید کد خبر: 37938 گروه خبری: اخبار آموزشی منبع خبر: فارنت تاریخ خبر: 1396/04/26 تعداد مشاهده: 3319
اخبار مرتبط با این خبر
نظر های کاربران
سرور آپدیت نود 32
پیشنهاد سافت گذر
تاریخ پانصد ساله تبریز: از آغاز دوره مغولان تا پایان دوره صفویان

تاریخ پانصد ساله تبریز: از آغاز دوره مغولان تا پایان دوره صفویان

شهر تبریز در سده ‏های سیزدهم تا هفدهم

Change Your Words, Change Your World

Change Your Words, Change Your World

کلیپ انگیزشی

Brawl Stars 54.243 For Android +4.3

Brawl Stars 54.243 For Android +4.3

جدال ستارگان

Allavsoft Video Downloader Converter 3.28.1.9305 + Portable / macOS

Allavsoft Video Downloader Converter 3.28.1.9305 + Portable / macOS

ویدئو دانلودر قدرتمند

ReviverSoft Driver Reviver 5.43.2.2

ReviverSoft Driver Reviver 5.43.2.2

درایور ریوایو

Redux - Dark Matters

Redux - Dark Matters

سفینه‌ی جنگنده

Jessicas Cupcake Cafe

Jessicas Cupcake Cafe

مدیریت کافه مخصوص پخت کیک

سخنرانی حجت الاسلام حکیمیان با موضوع وحدت حوزه و دانشگاه

سخنرانی حجت الاسلام حکیمیان با موضوع وحدت حوزه و دانشگاه

سخنرانی وحدت حوزه و دانشگاه با حاج آقا حکیمیان

Agatha Christie - The ABC Murders

Agatha Christie - The ABC Murders

پوآرو

تاریخ اندلس از آغاز فتح به دست مسلمانان‏

تاریخ اندلس از آغاز فتح به دست مسلمانان‏

فتح‌ اندلس‌ توسط‌ مسلمانان‌

Dungeon Nightmares II - The Memory

Dungeon Nightmares II - The Memory

کابوس‌های سیاهچال 2 - حافظه

آموزش نرم افزار Ansys

آموزش نرم افزار Ansys

آموزش نرم افزار انسیس

Battle Academy 2 - Eastern Front

Battle Academy 2 - Eastern Front

آکادمی جنگ 2 - جبهه‌ی شرقی

EyeEm Camera 8.6.1 for Android +4.0

EyeEm Camera 8.6.1 for Android +4.0

تصویر برداری و ویرایش

Widget 504 v1.2.5 for Android +2.1

Widget 504 v1.2.5 for Android +2.1

یادگیری 504 لغت ضروری انگلیسی

Wolfram Mathematica 14.2.1 / 13.3.1 / 12.3.1 / 11.3.0 / 9.0.0.0 Win/Mac/Linux

Wolfram Mathematica 14.2.1 / 13.3.1 / 12.3.1 / 11.3.0 / 9.0.0.0 Win/Mac/Linux

انجام محاسبات ریاضی در علوم و مهندسی متمتیکا

آموزش برنامه نویسی سی پلاس پلاس‎

آموزش برنامه نویسی سی پلاس پلاس‎

کتاب آموزشی برنامه نویسی ++C

InfiniteSkills - CSS3 Dropdown Menus Training Video

InfiniteSkills - CSS3 Dropdown Menus Training Video

فیلم آموزش ساخت منوهای کشویی با سی‌اِس‌اِس3

Lynda - Photoshop CC for Web Design

Lynda - Photoshop CC for Web Design

فیلم آموزش فتوشاپ سی‌سی برای طراحی وب

سخنرانی آیت الله محمد علی ناصری درباره فضیلت ماه رمضان

سخنرانی آیت الله محمد علی ناصری درباره فضیلت ماه رمضان

سخنرانی آیت الله ناصری درباره ماه مبارک رمضان

Windstorm

Windstorm

اسب سواری

سخنرانی های زیبا با موضوع ولادت حضرت علی اکبر

سخنرانی های زیبا با موضوع ولادت حضرت علی اکبر

سخنرانی حجت الاسلام رفیعی با موضوع ولادت علی اکبر

سخنرانی حجت الاسلام سید محمد ضیاء آبادی با موضوع عید قربان

سخنرانی حجت الاسلام سید محمد ضیاء آبادی با موضوع عید قربان

سخنرانی عید قربان با سید محمد ضیاء آبادی

Don't Starve Shipwrecked + Together

Don't Starve Shipwrecked + Together

از گرسنگی نمیر | جدیدترین نسخه دارای تمامی آپدیت‌ها و دی‌ال‌سی‌ها

FliFlik KlearMax for Photo 1.2.0.0

FliFlik KlearMax for Photo 1.2.0.0

ترمیم عکس با هوش مصنوعی

Sniper Ghost Warrior Contracts 2 Deluxe Edition

Sniper Ghost Warrior Contracts 2 Deluxe Edition

اسنایپر

Handcent Next SMS 11.5.5 for Android +5.0

Handcent Next SMS 11.5.5 for Android +5.0

نرم افزار مدیریت اس ام اس

Pluralsight - What's New in Java 8

Pluralsight - What's New in Java 8

فیلم آموزش‌ آشنایی با ویژگی‌های جدید جاوا 8

آموزش نرم افزار ISA

آموزش نرم افزار ISA

آموزش نرم افزار آی اس ای

Cortana  3.3.3.2854 for Android +4.4

Cortana 3.3.3.2854 for Android +4.4

کورتانا

برنامه ریزی زندگی

برنامه ریزی زندگی

واقعیت های زندگی

آموزش نرم افزار VMWare ThinApp Enterprise

آموزش نرم افزار VMWare ThinApp Enterprise

آموزش وی ام ویر تین اپ اینترپریایس

Harry Potter and the Chamber of Secrets

Harry Potter and the Chamber of Secrets

هری پاتر

PixelJunk Shooter Ultimate

PixelJunk Shooter Ultimate

اکشن

uTorrent Pro 8.2.20 for Android +4.0

uTorrent Pro 8.2.20 for Android +4.0

تورنت

FastDic 3.0.0 for Android

FastDic 3.0.0 for Android

دیکشنری انگلیسی و بالعکس

3 Tebyan Mafatih for Android

3 Tebyan Mafatih for Android

مفاتیح زیبای تبیان

Empire of the Ants

Empire of the Ants

امپراتوری مورچه‌ها

Microsoft Visual Studio Team Foundation Server 2012 Update 1 x86/x64

Microsoft Visual Studio Team Foundation Server 2012 Update 1 x86/x64

ویرایش خاص نرم افزار Visual Studio‌ برای انجام گروهی پروژه های برنامه نویسی

!Pokémon the Movie: I Choose You

!Pokémon the Movie: I Choose You

پوکمون

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه، زودتر از همه باخبر باش!