سامسونگ در کنفرانس دیروز صحبتی از پروژهی تربل نکرد؛ ولی بررسیها نشان میدهند که گلکسی اس ۹ از این قابلیت پشتیبانی میکند.
دیروز در جریان کنفرانس سامسونگ در MWC 2018، گلکسی اس ۹ معرفی شد؛ اما سامسونگ از پروژهی تربل و اینکه آیا گلکسی اس ۹ از آن پشتیبانی میکند یا خیر، حرفی نزد. این موضوع باعث شد ابهام زیادی برای کاربران به وجود بیاید. واقعیت این است که اس ۹ و اس ۹ پلاس از پروژهی تربل پشتیبانی میکنند.
گوگل پروژهی تربل را در سال ۲۰۱۷ معرفی کرد. این پروژه بازطراحی قابل توجهی از فریمورک اندروید بهحساب میآید و باعث میشود بهروزرسانیهای اندروید در زمان کوتاهتری برای کلیهی دستگاهها منتشر شوند.
ایدهی اصلی این پروژه این است که تولیدکنندگان گوشی هوشمند برای ارائهی یک بهروزرسانی مجبور نباشند با تغییرات نرمافزاری زیاد در سیستمعامل، آن را با گوشی خود سازگار کنند. در واقع گوگل کار خود روی اندروید را از کار شرکایش روی این سیستمعامل جدا کرد تا نسخهی واحدی از اندروید را با تراشههای مختلف سازگار کند.
در نتیجه فریمورک اندروید از فایلهای نرمافزاری مخصوص سختافزار جدا شد و در پارتیشن مجزایی به نام Vendor قرار گرفت. چنین پارتیشنی قبلا وجود نداشت و تولیدکنندگان برای ارائهی بهروزرسانی مجبور به ایجاد تغییرات در بخش زیادی از هستهی اندروید بودند.
به لطف پروژهی تربل، تولیدکنندگان گوشی هوشمند میتوانند بدون اینکه منتظر بهروزرسانی درایورها از سوی سازندهی پردازنده باشند، تنها فریمورک سیستمعامل را بهروزرسانی کنند. بنابراین، گلکسی اس ۹ که از پروژهی تربل پشتیبانی میکند، میتواند بهسرعت بهروزرسانیهای اندروید را دریافت کند و نیازی به انتظار برای دریافت بهروزرسانی از شرکتهایی مانند کوالکام نخواهد داشت.
گوگل اعلام کرده بود که برای اضافه کردن پروژهی تربل به گوشیهای کنونی با تولیدکنندگان گوشی هوشمند همکاری خواهد کرد؛ اما تاکنون گوشیهایی مانند گلکسی اس ۸ که به اندروید ۸.۰ اریو بهروزرسانی شدهاند، پشتیبانی از پروژهی تربل را دریافت نکردهاند.
سال گذشته، گوگل اعلام کرد تمام دستگاههایی که بهصورت پیشفرض با اندروید ۸.۰ اریو عرضه میشوند، از پروژهی تربل پشتیبانی خواهند کرد و حالا سامسونگ تأیید کرده است که گلکسی اس ۹ این قابلیت را دارد و بنابراین بهروزرسانی این گوشی با سرعت بالاتری نسبت به گوشیهای قبلی سامسونگ صورت خواهد گرفت.