به گزارش سافت گذر، ابتلا به سرطان یک اتفاق ناخوشایند برای افراد است ولی این اتفاق برای کسانی که از سرطان مغز رنج میبرند، سختتر است زیرا تنها بیماری دردآور نیست بلکه خودِ درمان نیز بر بدن و روحیه فرد تأثیر منفی میگذارد.
حالا برای اینکه زندگی افراد سرطانی بهبود یابد، یک تیم از محققان مؤسسه تکنولوژی ماساچوست سعی کردهاند تا از نوعی یادگیری ماشینی بهره ببرند تا سم موجود در داروهای درمان سرطان را کاهش دهد. آنها مخصوصاً تمرکز خود را روی گلیوبلاستوما، بدترین نوع سرطان مغز گذاشتهاند.
درمان سرطان یک امر بسیار پیچیده است زیرا چندین نوع دارو را با چند نوع شیوه درمانی ترکیب میکند. هدف پروژه انجام شده توسط مؤسسه MIT، استفاده از هوش مصنوعی برای مشخص کردن کمترین و کوچکترین مقدار دوز دارویی است که میتواند تأثیرگذار باشد. امید میرود با این شیوه، عوارض جانبی استفاده از داروها به حداقل برسد.
برای مشخص کردن کمترین دوز تأثیرگذار، تیم تحقیقاتی MIT، روشهای درمانی فعلی که مورد استفاده قرار میگیرند را به هوش مصنوعی آموزش دادند و سعی شد تا این تکنولوژی را زیر نظر بگیرند تا یک پروتکل درمانی مشخص به آنها پیشنهاد دهد که کمترین فرکانس منفی را به بدن هنگام درمان تومور میرساند. برای به نتیجه رساندن این پروتکل، روش مذکور روی 50 بیمار آزمایش شد و سبب گردید تا دوز سمیت شیوه درمانی به نصف برسد.
هوش مصنوعی با به کارگیری روشی به نام یادگیری تقویتی، آموزش دید تا بهترین تصمیم ممکن را اتخاذ نماید و سپس در صورت درستی، جایزه بگیرد. البته اگر تصمیم درست گرفته نمیشد، هوش مصنوعی جایزهای دریافت نمیکرد. جایزه این سیستم، نمره مثبت یا منفی بود تا نشان دهد الگوریتم به کار رفته موفقیتآمیز بوده است یا خیر.
حالا با چنین روشی، ممکن است این شائبه به وجود بیاید که هوش مصنوعی به زودی شغل پزشکی را به حیطه خود در میآورد بلکه باید بگوییم قرار نیست هوش مصنوعی شغل پزشکان را بگیرد بلکه قرار است به آنها کمک کند تا گزینههای درمانی مناسبی را برگزینند.
پراتیک شاه، یکی از محققان اصلی تیم و ناظر آن میگوید:(( پیشنهادات مطرح شده توسط هوش مصنوعی میتوانند توسط کارشناسان استفاده شوند تا آزمایشهای پزشکی امنتر و مؤثرتری انجام گردد. این سیستمهای الگوریتمی دیجیتالی، همچنین میتوانند به بیماران نشان دهند که روش درمانی آنها ممکن است چه تأثیراتی بر بدن آنها بگذارد)).
هوش مصنوعی روزبهروز در صنعت پزشکی بیشتر به کار میرود و نه تنها به کشف بیماریهای جدید کمک میکند، بلکه تشخیص بیماریها نیز با آن انجام میشود.
لازم به ذکر است که تحقیق تیم MIT در کنفرانس یادگیری ماشینی در علم پزشکی دانشگاه استنفورد معرفی خواهد شد.
منبع: digitaltrends.com