به گزارش سافت گذر، گروهی از محققان دانشگاههای ساسکس و بریستول انگلیس اخیراً روشی ابداع کردهاند که میتواند همانطور که مسیر نور را تغییر میدهد، حالت صدا را نیز عوض کند. با این فرآیند، میتوانیم در آینده امیدوار باشیم که صدای برخی حرکات کاملاً مشخص شوند.
در این شیوه، از آجرهای پلیمری استفاده شده که دارای حالت 3D هستند. با چسباندن این آجرها به یکدیگر و ساخت اشکال مختلف، سازه درونی آنها قادر خواهد بود به صدایی که از میان آنها عبور میکند، شکل جدیدی بدهد. دیگر ابزار موجود در این وسیله، نوعی کولیماتور است که یک اسپیکر معمولی را به نورافکن بصری تبدیل خواهد کرد و به ذرهبین اجازه میدهد منابع پخش صداهای مختلف را تشخیص دهد.
جیانلوکا ممولی، یکی از محققان این پروژه میگوید:«« این یک تکنولوژی جدید در اسپیکرهای پارامتری است که سبب میشود اسپیکرهای شبیه نمونههای لیزری روی شدت صدا تمرکز کرده و بخشی از صوت را تغییر دهند. اسپیکرهای پارامتری معمولاً دستگاههای خاص و گرانی هستند زیرا میتوانند صداهای اولتراسونیکی را بهگونهای پخش کنند که ما آنها را بشنویم. استفاده از مواد پلیمری سبب خواهد شد هر اسپیکر صدا را دقیقاً به سمت همان جایی که ما میخواهیم، پخش کند. در واقع این فناوری صداها را بهتر به مقصد میرساند. لازم به ذکر است که امکان دریافت صدا توسط این دستگاه نیز وجود دارد»».
ممولی به عنوان یک طرفدار تئاتر، میگوید از تولید چنین محصولی خوشحال است. او ادامه میدهد:«« فرض کنید در سینما، گروهی از مردم صدا را خوب نمیشنوند. حالا تجربه استفاده از VR به جای صدای 3D بدون هدفون نیز امکانپذیر خواهد شد»».
دیگر محققان این پروژه مدعی هستند که باید مصارف گوناگون این دستگاه مشخص شود. میهای کالیپ، میگوید:«« صداهایی که مردم را در فضای محتوای در حال پخش قرار میدهد، بسیار جالب است. با این شیوه، تبلیغات فردی وارد فاز تازهای خواهد شد»».
برای تجاری سازی این پروژه، چهار محقق آن یک شرکت استارتاپی به نام Metasonis افتتاح کردهاند.
لازم به ذکر است که مقاله مربوط به این پروژه در هفته گذشته و در کشور اسکاتلند قرائت شد.
منبع: digitaltrends.com