به گزارش سافت گذر، گوگل در بلاگ کرومیوم خود اعلام کرد که کروم به زودی به خاطر بهره مندی از دو ویژگی PGO و Tab Throttling با سرعت بیشتری اجرا خواهد شد. تازه ترین ورژن این مرورگر که از امروز عرضه می شود، دارای قابلیت اول خواهد بود اما ویژگی دوم با کمی تأخیر در اختیار افراد قرار می گیرد.

PGO یا Profile Guided Optimization در کروم 83 وجود داشت اما با نسخه 85 این مرورگر به ورژن های ویندوزی و macOS خواهد آمد. ضمناً، مشخص نیست که آیا لینوکس این قابلیت را دریافت می کند یا خیر.
آزمایش های گوگل نشان می دهند که PGO سرعت لود شدن صفحات اینترنتی را به میزان 10 درصد بیشتر کرده اما اگر چندین تب همزمان اجرا باشند، این افزایش سرعت می تواند ملموس تر هم بشود.
دیگر ویژگی جدید Tab Throttling نام دارد که به تب ها اجازه خواهد داد با بهره مندی از منابع بیشتر، سریع تر اجرا شوند تا در مصرف باتری و مموری صرفه جویی صورت پذیرد. هنوز مشخص نیست که چه زمانی این قابلیت به نسخه پایدار کروم می آید اما گویا فعلاً در نسخه بتا فعال شده است.

ویژگی تب های گروهی در گوگل کروم
گوگل چندی پیش ویژگی های مربوط به مدیریت تب ها از جمله گروه بندی و پیش نمایش آنها را آزمایش کرد و امکاناتی را برای کروم مخصوص دستگاه های دارای صفحه لمسی و سیستم عامل Chrome OS تدارک دید. همچنین، نسخه اندرویدی این مرورگر هم قابلیت های تازه ای دریافت کرده است.

ویژگی رابط کاربری مخصوص تبلت ها
اولین مورد، ویژگی گروه بندی تب ها می باشد که از امروز به نسخه پایدار کروم آمده است. همان طور که از اسمش پیداست، کاربران از این پس می توانند تب ها را گروه بندی و آنها را نامگذاری کنند. ضمن اینکه در صورت نیاز می توان آنها را جابه جا کرد، بست و یا گسترش داد.
دیگر ویژگی مخصوص دستگاه های دارای صفحه لمسی مانند تبلت ها می باشد که در ماه آوریل معرفی شده بود. این رابط کاربری جدید به افراد اجازه خواهد داد با استفاده از لمس نمایشگر راحت تر میان تب ها سوئیچ شوند. این گزینه ابتدا به کروم بوک ها خواهد آمد اما در آینده به دیگر لپ تاپ ها نیز خواهد رسید. البته مشخص نیست آیا وقتی گزینه حالت تبلت را فعال می کنیم، این ویژگی هم روشن می شود یا خیر.

ویژگی پیش نمایش تب ها
علاوه بر این امکانات، گوگل ویژگی پیش نمایش تب ها را به کروم بتا آورده است. این قابلیت که فعلاً با یک کد فعال می شود، به جای اسم یک تب، تصویری از محتوای آن را پخش خواهد کرد. لازم به ذکر است که مایکروسافت این ویژگی را به مایکروسافت اج افزوده است.
برای کروم اندرویدی هم قابلیت سوئیچ شدن سریع میان تب های در حال اجرا در نظر گرفته شده است. بر این اساس، اگر در قسمت نوشتن آدرس چیزی بنویسید، آیکون مربوط به سوئیچ کردن میان تب ها نمایان خواهد شد.

ویرایش فایل های PDF
دیگر امکانات هم عبارتند از ذخیره خودکار PDFها در دسکتاپ و ویرایش آنها، بهبود گزینه اشتراک گذاری URL و ساخت کد QR برای صفحات اینترنتی کروم دسکتاپی.
اکثر ویژگی های معرفی شده از امروز و با کروم 85 عرضه خواهند شد اما به خاطر تدریجی بودن انتشار، شاید چند روزی طول بکشد که همه بتوانند از آنها استفاده کنند.
منبع: neowin.net