به گزارش سافت گذر، چند هفته پیش که دونالد ترامپ هنوز رئیس جمهور ایالات متحده بود، تصمیم گرفت شرایط را برای شیائومی سخت کند. او دستور داد که همه سرمایه گذاران آمریکایی باید روابط خود را با 9 شرکت چینی که با ارتش این کشور ارتباط دارند، محدود نمایند. یکی از این کمپانی ها شیائومی بود که بر اساس این قانون، تمامی سرمایه گذاران فرصت داشتند تا 11 نوامبر 2021 روابطشان را با این شرکت محدود و یا قطع نمایند و سهامی که از او در اختیار داشتند را بفروشند.
پس از انتشار این خبر، شیائومی در بیانیه ای گفت:«« ما طبق قوانین کشوری که در آن حضور داریم کار می کنیم. شرکت ما تأکید دارد که محصولات و خدماتش را فقط در اختیار شهروندان و مصارف تجاری قرار می دهد و به هیچ عنوان توسط ارتش چین یا هر نهاد دولتی دیگری از این کشور کنترل یا حمایت نمی شود و وابسته به آنها نیست. ما اقدامات قانونی مناسب را در مورد این ادعا انجام خواهیم داد و از سهام سهامداران خود محافظت خواهیم کرد»».
حالا بلومبرگ اعلام کرده که شیائومی به عنوان سومین تولیدکننده برتر گوشی در دنیا شکایتی را علیه ایالات متحده ثبت کرده است. این شرکت از دادگاه خواسته از دولت آمریکا بخواهد قانون جدیدی که بی پایه و اساس است را لغو کند. در این شکایت نامه به افرادی همچون لیود آستین و جنت یلن اشاره شده حال آنکه در زمان وضع این قانون توسط ترامپ، این افراد در کاخ سفید مسئولیتی بر عهده نداشتند. البته آنها قرار بود در تاریخ 20 ژانویه دو پست دولت بایدن را در اختیار بگیرند.
شیائومی در این باره می گوید:«« این اتفاق بسیار مهمی برای ماست. اگر این قانون پابرجا بماند، آسیب های شدید، جدی و غیرقابل جبرانی به ما وارد خواهد شد»». در هند که سطح درآمد مردم بسیار پایین است، دومین شرکت برتر سازنده گوشی دنیا به مشکل خورده است حال آنکه با میانگین درآمد سالانه 2000 دلار آمریکایی برای هر نفر، تولید محصولات مقرون به صرفه توسط شیائومی باعث شده میلیون ها گوشی به مشتریان هندی فروخته شود.
لازم به ذکر است که شیائومی فعلاً به غیر از برخی از پاوربانک ها و دستبندهای سری می بند خود محصول دیگری را در آمریکا به فروش نمی رساند.
در طی دوران مدیریت ترامپ، شرکت های چینی مانند هواوی و ZTE به عنوان تهدیدی علیه امنیت ملی این کشور شناخته شدند و به خصوص کمپانی اول نتوانست از محصولات شرکت های آمریکایی مانند گوگل و تراشه هایی که خودش طراحی کرده بود، استفاده کند. حالا پس از فروش برند زیرمجموعه خود یعنی آنر، هواوی می خواهد از بازار گوشی های بالارده نیز خارج شود.
منبع: phonearena.com