سافت گذر دانشنامه نرم افزار - دانلود رایگان نرم افزار

اطلاعیه های مهم سایت اطلاعیه های مهم سایت
💐 میلاد زینت پدر حضرت زینب سلام الله علیها مبارک باد 💐
 
 
  1. جهت رفع مشکل باز شدن سایت به دلیل بلاک توسط  نود 32 این ویدیو یا این ویدیو(ورژن 9 به بالا) یا راهنمای تصویری را مشاهده کنید
  2. به مناسبت عید غدیر، در سایت https://esetupdate.ir/ تخفیف ویژه‌ای برای محصولات در نظر گرفته شده است؛ فرصت را از دست ندهید. 🌸
  3. اکانت های بروزرسانی نود32 با قیمت های مناسب به صورت یک ، سه ، شش و دوازده ماهه از اینجا قابل خرید می باشد.

نرم افزار های پرکاربرد

ثبت نام | ورود

امنیت سایبری

چه کسی رمز کارت‌های ما را دزدید؟

به گزارش سافت گذر به نقل از تابناک; در روزهایی که افت قیمت طلا و ارزان شدن دلار می توانست خوشحال کننده ترین خبر اقتصادی سال جدید باشد، لو رفتن اطلاعات حساب های بانکی اولین بحران پولی سال 91 را برای مردم رقم زد. بحرانی که حتی بارندگی سیل آسای روز گذشته تهران و نشست 1+5 و کشمکش های سیاسی در خلیج فارس هم نتوانست از داغی آن کم کند.

به گزارش سافت گذر ، ماجرا از وقتی شروع شد که فردی به نام خسرو زارع فرید در وبلاگ خود شماره کارت 3میلیون حساب را به همراه رمز عبورشان منتشر کرد تا به این بهانه توجه مدیران بانک ها را به ناامن بودن سیستم بانکی کشور جلب کند؛ کسی که اگرچه این روزها به عنوان یک هکر شناخته می شود، اما در واقع مدیر سابق نرم‌افزار شرکت انیاک است که سعی داشت اطلاعات محرمانه زمان مدیریت خود را به بانک ها بفروشد.

زارع فرید، دو سال قبل که هنوز به عنوان مدیر نرم افزار شرکت انیاک فعالیت می کرد، در بیوگرافی کوتاهی از خود نوشته بود که متولد تبریز است و با وجود 20سال سابقه کار نرم افزاری، از سال 85 در تهران مشغول به کار شده و با بیست کارمند، واحد نرم افزاری شرکت انیاک را مدیریت می کند.

شرکت فنآوران انیاک، یکی از شرکتهای طرف قرارداد بانک مرکزی برای تامین دستگاه‌های خودپرداز کشور است که در سال 84 موافقت نامه دائم P.S.Pرا از بانک مرکزی دریافت کرد تا تنها متولی بازاریابی، نصب و پشتیبانی دستگاه های خودپرداز بانکی در کشور باشد. این شرکت در جشنواره صنعت و فناوری اطلاعات سال 89 تندیس شرکت برتر در حوزه بانکداری الکترونیک را هم دریافت کرد اما در کمتر از دو سال بعد، افشای اطلاعات محرمانه آن باعث شد تا بحرانی ترین اتفاق بانکی سال رقم بخورد.

شهرت در سومین وبلاگ
از خسرو زارع فرید، تا چند هفته قبل، تنها می توانستید یک بیوگرافی کوتاه در اینترنت پیدا کنید و دو وبلاگی که یکی از آنها به عکاسی هایش اختصاص داشت و دیگری تنها یک پست از سال 2005 را نمایش می داد. اما سومین وبلاگی که زارع فرید در فروردین ماه امسال ساخت، او را به جنجالی ترین چهره فروردین ماه 91 تبدیل کرد.

به گزارش سافت گذر او سه شنبه هفته قبل در وبلاگ جدید خود مطلبی نوشت و از اتفاقات یک سال گذشته و رایزنی هایی که با مدیران بانکی داشته گفت. او مدعی بود که در تیرماه سال گذشته، به مدیران تمام بانک های کشور ایمیل فرستاده نواقص موجود در سیستم امنیتی کارت بانک ها را هشدار داده و اعلام آمادگی کرده است که در ازای یک قرارداد کاری، این نواقص را برطرف کند. اما در این بین تنها مدیری که نسبت به این هشدار واکنش نشان داده، خاوری، مدیر عامل سابق بانک ملی بود؛ کسی که دو ماه بعد به اتهام دست داشتن در بزرگترین فساد مالی کشور فرار کرد و به کانادا پناه برد.

در نتیجه زارع فرید با افشای شماره حساب و رمز عبور 3 میلیون حساب بانکی این هشدار را به یک بحران بانکی در فروردین ماه 91 تبدیل کرد.

او، در وبلاگ خود دلیل این افشاگری را این طور توضیح می دهد: «جوابی که از بانک ملی و بانک ملت دریافت نمودم تقریبا مشابه بود. آنها اعلام آمادگی کرده بودند که با عقد قرارداد نفوذ اخلاقی با اینجانب، محل نشت اطلاعات را شناسائی و از بین ببرند. و من نیز سوال نمودم که به ازای هر کارت بانکی که اطلاعاتش را در اختیار بانک قرار میدهم آماده هزینه کردن چه مبلغی هستند؟ این سوال به هیچ عنوان پاسخ داده نشد... برعکس ارتش سایبری مامور پیدا کردن من گردید... مجبور شدم به جای همکاری جهت اصلاح ایرادات، مقدمات فرار خودم را از ایران فراهم کنم و گریختم. هم اکنون نیز نیاز به کمک محافل حقوق بشری و سازمان های بین الملی دارم تا با حمایت خود مرا از آزار و اذیت این مدیران در امان نگه دارند.»

آقای هکر رونمایی شد
خسرو زارع فرید که مدتی قبل از انتشار اطلاعات حساب ها از کشور خارج شد، در اولین حضور تلویزیونی اش، با بی بی سی فارسی گفتگو کرد تا مردم و رسانه ها اولین بار چهره او را در این شبکه ببینند. او گفت: «تغییر رمز عبور کارت ها هم مشکلی را حل نمی کند، هر وقت کارت را با رمز جدید روی POSشرکت انیاک کشیدید، هم رمز شما و هم اطلاعات کارت شما یک جایی ثبت می شود، پس تنها تغییر رمز عبور، مشکلی را حل نمی کند. اگر بانک مرکزی بخواهد مشکل را به صورت اساسی حل کند، باید مسائل و استاندارد های امنیتی را با نظارت دقیق کنترل کند و ببیند آیا شرکت ها آنها را رعایت می کنند یا نه.»

زارع فرید اگرچه مدعی است که «تنها گناه من سعی در رفع یک خطر بزرگ برای حساب های بانکی هموطنان خودم می باشد. و حتی به خاطر این گناه از تمامی حقوق خویش در مقابل نرم افزارهائی که تولید کردم و تحویل انیاک دادم محروم شدم.» اما ماجرای افشای رمز کارت بانک ها بیشتر از خیرخواهی، یک خصومت شخصی با مدیران شرکت انیاک به نظر می رسد. زارع فرید در توضیحات وبلاگ خود نوشته است: «اطلاعات سه میلیون کارت بانکی در این وبلاگ پخش می شود. تنها چاره اطلاع رسانی به مردم و دارندگان کارت هاست. کدام مدیران انفورماتیک بانکها با دریافت رشوه چشم بر کج روی ها بستند؟ مدیریت ناشایست شرکت انیاک توسط دو برادر مالک آن ..... چنان غرق در تجهیز املاک و دارائی های خود در آن سوی مرزها شدند که تمامی هزینه های مربوط به تامین امنیت لازم برای سرویس دهی به دارندگان کارت های بانکی را فراموش کردند.»

در جستجوی کلاه سفید
زارع فرید 7سال قبل در اولین پست از وبلاگ شخصی اش نوشته بود: «داشتن امکان سخن و تبادل افکار با دیگران نعمتی است و امیدوارم این دفتر شروع مناسبی باشد برای یافتن همفکرانی که در گوشه و کنار این دنیای پهناور دغدغه های فکری مشابهی دارند. به امید روزی که بتوانیم رو در رو سخن بگوییم، تحمل حرف های همدیگر را داشته باشیم و از تبادل نظرات و اندیشه ها، دنیای بهتری برای خود و دیگران فراهم نمائیم.» جمله هایی که با چهره امروزی زارع فرید در رسانه ها سنخیت چندانی ندارند؛ مردی که دوست داشت یک هکر کلاه سفید باشد اما حالا به جرم افشای اسرار محرمانه سه میلیون ایرانی تحت تعقیب ماموران اینترپل و پلیس سایبری ایران قرار گرفته است.
نظرتان را ثبت کنید کد خبر: 8644 گروه خبری: امنیت سایبری منبع خبر: tabnak.ir تاریخ خبر: 1391/01/29 تعداد مشاهده: 2795
اخبار مرتبط با این خبر
نظر های کاربران

سلام.
من صحبت های آقای زارع فرید در شبکه بی بی سی رو دانلود کردم و شنیدم.
من حق رو به ایشون میدم. اگه قصد کلاه برداری داشت خیلی آروم و بی سرو صدا میتونست انجام بده. تازه باید ازش ممنونم بود که یه تلنگری به سیستم امنیتی بانک ها زده تا مسئولان به فکر چاره باشن. نه مثل خیلی ها اختلاص کنند و آخرش هیچی ...

به نظر این کار باعث شد.که ما وخصوصا مسئولین مربوطه.به این موضوع که امنیت شبکه های بانکی کشور دچار ضعفهای اساسی.پی ببریم. و کارهایی را که در گذشته باید انجام میشده و نشده را باید انجام داد.عامل اصلی در کوتاهی را مجازات کرد.تا درس عبرتی برای بقیه باشد.

ایشون هیچ هنری انجام ندادند (هک) .هک یک هنر هستش...!!!
ایشون از پستی که داشتن سوءاستفاده کردن!!!
که این نقضی هست که در کادر مسؤلان هستش!!!.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>!!!به امید روزهای امن!!!<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

سلام
بنظرم کارش کار بدی نبوده.چون فقط میخواسته به مسئولا بفهمونه که امنیت به اندازه کافی ندارین.اگر قصد کلاه برداری داشت بی سر و صدا از هر حسابی یه کم پول برداشت میکرد و هیچکسی هم خبردار نمیشد.بنظر اینطورا هم که میگین آدم بدی نمیتونه باشه

دمش گرم
البته بعید میدونم باز هم با این لهک شدنا و کلاهبرداری ها{3000میلیارد} چیزی درست شه.

با سلام به نظرم اینکه مردم را از ناامن کردن این سامانه با خبر کرده اند خیلی خوب است چرا که مردم بعد از این بیشتر مواظب باشند چاره درد این است که مسؤ لان فکری بکنند وحسابهای مردم را ایمن نگه دارند تا خدای نا کرده ...........

سرور آپدیت نود 32
پیشنهاد سافت گذر
بازی زیبای UP

بازی زیبای UP

بازی زیبا و سرگرم کننده آپ

Battery Calibration 2.5.3 for Android +2.1

Battery Calibration 2.5.3 for Android +2.1

کالیبره کردن باتری

Lovers in a Dangerous Spacetime

Lovers in a Dangerous Spacetime

یاران مبارز در یک جنگ فضایی خطرناک

Sky Kingdoms

Sky Kingdoms

انفجار توپ های هم رنگ در حال عبور

Java SE Development Kit ( JDK ) 27.0

Java SE Development Kit ( JDK ) 27.0

کیت توسعه جاوا دولوپمنت

MSI Afterburner 4.6.5

MSI Afterburner 4.6.5

اورکلاک کارت گرافیک

Policing and Minority Communities

Policing and Minority Communities

حکومت و گروه های اقلیت

آشنایی و درمان در طب اسلامی

آشنایی و درمان در طب اسلامی

معرفی و واقعیت طب اسلامی

Overkill 2 v1.46 / 3 v1.4.0 for Android +4.1

Overkill 2 v1.46 / 3 v1.4.0 for Android +4.1

بازی تیرانداز نسخه 2 و 3

بررسی احکام تلاوت

بررسی احکام تلاوت

تلاوت و جایگاه عظیم آن نزد معصومین (ع)

Twoo 10.8.0 for Android +4.0

Twoo 10.8.0 for Android +4.0

شبکه اجتماعی توو

DAVE THE DIVER - Ichiban's Holiday Content Pack + Update v1.0.4.1649

DAVE THE DIVER - Ichiban's Holiday Content Pack + Update v1.0.4.1649

ماجراجویی و نقش‌آفرینی برای کامپیوتر

Finding Teddy - Gold Edition v1.0.1

Finding Teddy - Gold Edition v1.0.1

پیدا کردن تدی | جدیدترین و کامل‌ترین نسخه

Football Club Simulator 20

Football Club Simulator 20

مدیریت فوتبال

چگونه امنیت خانواده مان را در اینترنت حفظ کنیم؟

چگونه امنیت خانواده مان را در اینترنت حفظ کنیم؟

چگونه با خردسالان، کودکان و نوجوانان و هر شخص تازه کار در مورد امنیت آنلاین سخن بگویید

MobaXterm 25.2

MobaXterm 25.2

نظارت از راه دور بر روی کامپیوترهای شبکه

Wrecked

Wrecked

دلهره آور

Infinity Runner

Infinity Runner

گرگ‌نماها در سفینه‌ - نسخه‌ی جدید و ارتقا یافته

StreamFab 6.2.0.1

StreamFab 6.2.0.1

دانلود ویدئوها با سرعت بالا از ۱۰۰۰ سایت مختلف

MyRoll Gallery 3.4.3.6 for Android +4.0

MyRoll Gallery 3.4.3.6 for Android +4.0

گالری هوشمند اندروید

Empire Total War

Empire Total War

امپراتوری - جنگ تمام‌عیار

Aqua Stax

Aqua Stax

بازی بسیار زیبای Aqua Stax

تلاوت مجلسی استاد عبد الباسط عبد الصمد سوره انبیا، فجر و شمس

تلاوت مجلسی استاد عبد الباسط عبد الصمد سوره انبیا، فجر و شمس

تلاوت عبد الباسط سوره شمس

Cursed

Cursed

نفرین شده

پیام رسان ایتا Eitaa نسخه 4.3.2 ویندوز / مک / لینوکس

پیام رسان ایتا Eitaa نسخه 4.3.2 ویندوز / مک / لینوکس

ایتا

Sony Catalyst Production Suite 2025.3

Sony Catalyst Production Suite 2025.3

ویرایش ویدئو

Royal Defense Saga 1.04 for Android

Royal Defense Saga 1.04 for Android

بازی دفاع سلطنتی

آموزش تصویری نصب صحیح زبان فارسی در ویندوز

آموزش تصویری نصب صحیح زبان فارسی در ویندوز

آشنایی با نصب کامل و صحیح زبان فارسی در ویندوز XP و Se7en

Uninstall Tool 3.8.2.5765 / GeekUninstaller 1.5.4.180

Uninstall Tool 3.8.2.5765 / GeekUninstaller 1.5.4.180

آن اینستال تول گیگ آن اینستالر

CSI Bridge Advanced 26.3.0.3324

CSI Bridge Advanced 26.3.0.3324

آنالیز اجزای دینامیک و استاتیک پل

Kaspersky Rescue Disk 18.0.11.3 Update 2026.09.14

Kaspersky Rescue Disk 18.0.11.3 Update 2026.09.14

دیسک نجات کسپرسکی

AndroXplorer Pro File Manager 6.7.3.8 for Android

AndroXplorer Pro File Manager 6.7.3.8 for Android

فایل منیجر با نمایی زیبا و امکانات بالا

Battery Wifi and Ram Level 1.02 for Android

Battery Wifi and Ram Level 1.02 for Android

نمایش زیبا باتری ، وایرلس، رم

Enpass Password Manager 6.7.0.552 for Android +4.0

Enpass Password Manager 6.7.0.552 for Android +4.0

مدیریت پسورد

Company of Heroes 3 + Update v2.2.2

Company of Heroes 3 + Update v2.2.2

گروهان قهرمانان ۳ برای کامپیوتر

FanControl v278

FanControl v278

کنترل سرعت فن کامپیوتر

آموزش زبان با کمک تصاویر و ادغام آن با مفاهیم و مباحث گرامری

آموزش زبان با کمک تصاویر و ادغام آن با مفاهیم و مباحث گرامری

آموزش هرچه بهتر گرامر زبان انگلیسی به زبان آموزان

سخنرانی آیت الله کمیلی خراسانی و رائفی پور درباره شرح خطبه شعبانیه

سخنرانی آیت الله کمیلی خراسانی و رائفی پور درباره شرح خطبه شعبانیه

سخنرانی آیت الله کمیلی خراسانی با موضوع شرح خطبه شعبانیه

راهنمای نرم افزار Netsupport

راهنمای نرم افزار Netsupport

راهنمای نت ساپورت

کتاب تاریخ بی دروغ نوشته میرزا علی اصغر خان قاجار

کتاب تاریخ بی دروغ نوشته میرزا علی اصغر خان قاجار

در وقایع کشته شدن ناصرالدین شاه قاجار

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه، زودتر از همه باخبر باش!