سافت گذر دانشنامه نرم افزار - دانلود رایگان نرم افزار

همه دسته بندی ها

منو
جستجو
اطلاعیه های مهم سایت اطلاعیه های مهم سایت
💐 میلاد زینت پدر حضرت زینب سلام الله علیها مبارک باد 💐
 
 
  1. سافت گذر جهت آپدیت بخش نرم افزار نیاز به همکار حرفه ای دارد. ارسال درخواست به بخش ارتباط با ما / سردبیری
  2. جهت رفع مشکل باز شدن سایت به دلیل بلاک توسط  نود 32 این ویدیو یا این ویدیو(ورژن 9 به بالا) یا راهنمای تصویری را مشاهده کنید
  3. اکانت های بروزرسانی نود32 با قیمت های مناسب به صورت یک ، سه ، شش و دوازده ماهه از اینجا قابل خرید می باشد.

نرم افزار های پرکاربرد

ثبت نام | ورود

اخبار فناوری

از رتبه اول ایران در خاورمیانه تا اینترنت ملی!

به گزارش سافت گذر به نقل از تابناک; چند درصد خانوارهای ایرانی به اینترنت دسترسی دارند؟ برای پاسخ به این پرسش بد نیست کمی در آمار کنکاش کنیم تا نخست دریابیم که از میان بیست میلیون خانوار ایرانی، تنها نزدیک هفت میلیون آن‌ها رایانه دارند؛ یعنی ۳۵ درصد خانوار‌ها ابزار اولیه اتصال به دنیای جهانی را در اختیار دارند و به عبارت بهتر، ضریب نفوذ رایانه در کل جمعیت کشور (نه در خانوار‌ها) کمی بیش از ۲۴ درصد خواهد شد و ناگفته پیداست که ضریب نفوذ اینترنت (شمار کاربران اینترنت به ازای هر صد نفر) که یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی است، در چه وضعیتی به سر می‌برد.



به گزارش «تابناک»، بر پایه آمار اعلام شده مرکز آمار کشور در سال ۸۹، ضریب نفوذ اینترنت در کشور، نزدیک ۱۵ درصد است که از میانگین ۴ درصد در مناطق روستایی و ۱۹ درصد در مناطق شهری به دست می‌آید. در حالی که مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت وابسته به وزارت ارتباطات، شمار مشترکان اینترنت کشور را تا پایان سال ۸۹ بالغ بر ۲۴ میلیون نفر و ضریب نفوذ این پروتکل ارتباطی را ۳۲ درصد اعلام کرده است.

بدین ترتیب با تناقضی روبه‌رو هستیم که در بهترین حالت هم قابل چشم پوشی نیست؛ ماجرا هنگامی جالب‌تر می‌شود که با دقت در آمار تفکیکی مرکز آمار ایران که قطعا دقیق و بر پایه محاسبات علمی است، درمی‌یابیم که استان تهران با ضریب نفوذ ۲۳ درصد و استان سیستان و بلوچستان با ضریب نفوذ ۱۰ درصد، به ترتیب بیشترین و کمترین ضریب نفوذ اینترنت در نقاط شهری کشور را در اختیار دارند.

این در حالی است که وب سایت Internet World Stats شق سومی از آمار کاربران اینترنت در ایران را ارائه می‌دهد که بر مبنای آن، کشورمان با بیش از ۳۶ میلیون کاربر اینترنت (در سال ۲۰۱۱)، نیمی از کاربران دنیای مجازی در خاورمیانه را از آن خود می‌کند و در رتبه نخست این منطقه تکیه می‌زند!

آماری که احتمالا خالی از اغراق نیست، چرا که ایران را در رتبه سیزدهم دنیا از نظر شمار کاربران اینترنت قرار می‌دهد!



این اختلاف آمار‌ها از کجاست؟

برای بررسی تفاوت معنادار این آمار و ارقام، بد نیست که تعریف «کاربر اینترنت» را مورد توجه قرار دهیم:

جی‌پی‌آراس (به انگلیسی GPRS یا مخفف General Packet Radio Service) یک سرویس اطلاعات موبایل بسته‌گرا است که برای کاربران تلفن همراه ساخته شده است. این یک سرویس ارزش افزوده جدید در نسل دوم تلفن همراه محسوب می‌شود که امکان ارسال و دریافت اطلاعات یا داده را روی شبکه تلفن همراه فراهم می‌سازد. این سیستم در تئوری باید سرعت انتقال اطلاعات بالایی ارائه دهد در حالی که در عمل این سرعت به ۴۰kb/s می‌رسد و اینجاست که محدودیت سرعت موجب شده که روشی ناکامل و کند برای ارتباط با اینترنت محسوب شود و کاربرد آن به ارسال و دریافت فایل‌های متنی، رایانامه (ایمیل) و سرویس پیغام چند رسانه‌ای (MMS) محدود شود. مشکلی که البته در نسل‌های بعدی تلفن همراه به کمتر شده اما هنوز در دسترس ما نیست.
به گزارش سافت گذر تعاریف رسمی در کشورمان، کاربر اینترنت را فردی دانسته که در دوازده ماه گذشته با اتصال به شبکه اینترنت از یکی از خدمات اینترنتی استفاده کرده باشد؛ یعنی در زمان آمارگیری (یک سال) یک بار از اینترنت استفاده کرده باشد؛ با این توجه مدت استفاده فرد از اینترنت مهم نیست و کسانی که یک بار در سال از خدمات اینترنتی مثل مراجعه به سایت رفاهی دات آی آر و ثبت عدم انصرافشان استفاده کرده باشند هم کاربر اینترنت محسوب می‌شوند، مشروط به اینکه در داخل کشور از اینترنت استفاده کرده باشند!

در ادامه این تعریف، کاربر معمول اینترنت کسی خوانده شده که در هر ماه یک بار از اینترنت استفاده کرده و البته فارغ از اینکه چه مدت از آن بهره برده باشد.

این در حالی است که هم مرکز آمار و هم مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت این شاخص را در تأیید می‌کنند و بر مبنای همین تعریف به دو عددی برای ضریب نفوذ اینترنت می‌رسند که تفاوتشان آسمان و زمین است.

با نگاهی دقیق‌تر به آمار ارائه شده توسط دو مرکز، ریشه این اختلاف آمار را در تعداد افرادی می‌یابیم که با استفاده از GPRS به اینترنت متصل می‌شوند؛ بیش از ده میلیون کاربری که این خدمات را روی تلفن همراهشان فعال کرده‌اند و اگر یک بار در سال هم از آن استفاده کنند، با توجه به تعریف خاص مسئولان از کاربر اینترنتی، در صف کاربران اینترنت قرار خواهند گرفت و ویژه بودن این تعریف را به رخ خواهند کشید!


برگرفته از مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت

رسیدن به یک اختلافات مناقشه آفرین از یک تعریف مشترک!

اختلافاتی از این دست کافی است تا به دنبال ریشه یابی تعریف جامع تری از کاربر اینترنتی در سطح جهانی نرویم چرا که در باور عامه، کسی کاربر اینترنت محسوب می‌شود که دست کم در هفته چند روز از امکانات این دنیای مجازی بهره‌مند شود؛ فارغ از اینکه زمان استفاده وی از اینترنت هم بسیار اهمیت دارد چرا که با توجه به سرعت بسیار محدود اینترنت در کشورمان بعید به نظر می‌رسد که در زمانی کوتاه بتوان استفاده زیادی از اینترنت داشت.

هنگامی که آمار کاربران اینترنت در سال ۸۷ منتشر شد، مناقشه‌ای میان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاون پارلمانی رئیس جمهور بر سر تعداد کاربران اینترنت در ایران آغاز شد که تا مدت‌ها ادامه یافت تا جایی که به گزارش مرکز آمار ایران، ضریب نفوذ اینترنت را به طور رسمی ۱۱درصد اعلام کرد اما معاون وزیر ارتباطات و فناوری از تعداد بیست و سه میلیون کاربر اینترنتی دفاع می‌کرد و می‌گفت: «برای تعیین ضریب نفوذ اینترنت، معیار تمام جمعیت کشور نیست، بلکه براساس استانداردهای بین المللی، افراد شش سال به بالا محاسبه می‌شوند؛ یعنی وقتی اعلام می‌کنیم که ضریب نفوذ ۳۵ درصد است یعنی ۳۵ درصد افراد بالای شش سال کشور از اینترنت استفاده می‌کنند.» این در حالی است که دلیل اتخاذ معیار بالای شش سال پوشیده مانده و علاوه بر آن، ضریب نفوذ اینترنت در گروه سنی ۰ تا ۹ سال در نتایج مرکز آمار، نیم درصد بیان شده که تاثیر خاصی در ضریب نفوذ کلی اینترنت در کشورمان نخواهد داشت. فارغ از این مباحث، اکنون بد نیست که یکبار دیگر به آمار مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت (متما) وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیاندازیم تا عیار بیست و چند میلیونی که برای تعداد کاربران اینترنت بیان می‌شود بیشتر دستمان بیاید!
به عبارتی بهتر، هنگامی که اینترنت در کشورهای پیش رفته تبدیل به زیر ساخت شده و در صف امکانات اساسی مثل آب و برق قرار گرفته و حتی برخی تلاش می‌کنند که آن را در زمره حقوق بشر بگنجانند، همان گونه که میزان سرانه مطالعه کتاب قابل بحث و بررسی است، جا دارد که یک بار استفاده از اینترنت در سال را مانند عدم مطالعه دانسته و وضعیت فعلی را فاجعه بخوانیم؛ حال آنکه فاجعه به اندازه‌ای گسترده است که با رعایت این شاخص عجیب هم ضریب نفوذ اینترنت در کشورمان از ۱۴. ۷ درصد در آمار مرکز آمار و ۳۲ درصد وزارتخانه فرا‌تر نمی‌رود!

به گزارش سافت گذر بدین ترتیب، فارغ از اینکه به رغم اتکای دو سازمان دولتی به یک تعریف واحد، ریشه تناقض‌های آماریشان از کجاست و مثلا چرا شاخص کاربر اینترنت بودن را بر مبنای بازه زمانی کوچک‌تر از یک سال فرض نکرده‌اند، به این نتیجه خواهیم رسید که در یکی از مهم‌ترین شاخص حوزه فناوری و توسعه، گرفتار چنان درد عمیقی هستیم که حتی با تعریف سلیقه‌ای شاخص هم، جدای چالش‌هایی که ممکن است در بین مسئولان بیافریند، بهبود نخواهد یافت.

و تلخ‌تر اینجاست که به رغم کمبودهایی که در این زمینه شاهد آن هستیم و همه آمار‌ها بر آن صحه می‌گذارند، برنامه خاصی برای بهبود اوضاع این زیرساخت توسعه در دست نداریم در حالی که مدتی است همین زیر ساخت فعلی نیز با چالش‌های بسیاری مواجه می‌شود و‌ گاه کاربران با قطعی اینترنت روبه‌رو می‌شوند و‌ گاه حتی دسترسی به رایانامه‌ها (معادل فارسی ایمیل که خواندنش راحت نیست) نیز غیر ممکن می‌شود و هر بار عده زیادی پای اینترنت ملی را به میان می‌کشند.

انگار نه انگار که 30 درصد کاربران فعلی با اتصال دیال آپ که منسوخ شده پا به دنیای مجازی می‌گذارند و تنها نزدیک 6 شش درصد کاربران به اینترنت سریع (از نوع اسمی ۱۲۸!) دسترسی دارند!

براستی در شرایطی که خیلی‌ها از داشتن اینترنت معمولی (البته در مقیاس داخلی) محروم هستند و به کل رایانه دسترسی ندارند، مشکلات اینترنت اینقدر گسترده بوده که با جدیت به فکر پاکسازی آن و نوع ملی‌اش افتاده‌اید یا راه راحت‌تر را انتخاب کرده‌اید تا نسبت به عمل نکردن به قانون برنامه پنجم توسعه از خودتان سلب مسئولیت کنید؟!


نظرتان را ثبت کنید کد خبر: 8785 گروه خبری: اخبار فناوری منبع خبر: tabnak.ir تاریخ خبر: 1391/02/06 تعداد مشاهده: 2574
اخبار مرتبط با این خبر
نظر های کاربران

با سلام خدمت شما
اون 5 خط آخر متنتون حرف دل همه ماست... واقعاً هم همینطوره...
یک زمانی هم تعریف فرد بیکار مانند همین شاخصه مورد تحریف قرار گرفت و اینطور بیان شد که فرد شاغل به فردی اطلاق می گردد که در هفته 2 ساعت هم کار داشته باشد. خب مشخصه وقتی معیار را اینقدر پایین می آوریم جمعیت آماری هم به طور کاذب بالا می رود! مخدوش کردن حقیقت که هنر نیست...

کلا دوست دارن فضولی و کنترل داشته باشن و مردم بدبختو محدود کنن کاری بع غیر از این بلدن؟؟؟؟؟ نه واقعآ که

خیلی جاب بود! خییییییلی
ممنون ازتون بجه ها

کاش ایت مطالب رو یه مسئول فهیم میخوند..
هیچوقت مدیران دئست داشتنی نداشتیم..

کو گوش شنوا!!!! (سرعت و کیفیت اینترنت)

سرور آپدیت نود 32
پیشنهاد سافت گذر
RED Fuse - Rolling Explosive Device

RED Fuse - Rolling Explosive Device

فیوز قرمز - دستگاه انفجاری غلتان

متون اسلامی و دستورات طب قدیم راه‌های درمان بیماری‌های فکری و روحی

متون اسلامی و دستورات طب قدیم راه‌های درمان بیماری‌های فکری و روحی

سخه‌های معصومین علیهم السّلام و بزرگان طب اسلامی ایرانی

پیری بیماری قابل درمان

پیری بیماری قابل درمان

طول عمر: چرا ما پیر می شویم و چرا مجبور نیستیم

Learn 50 languages 12.3 for Android +2.3

Learn 50 languages 12.3 for Android +2.3

آموزش 50 زبان

Trine 5: A Clockwork Conspiracy

Trine 5: A Clockwork Conspiracy

تراین 5

آلبوم کامل موسیقی سریال بازی تاج و تخت فصل 5 - با دو کیفیت 128kbps + 320kbps

آلبوم کامل موسیقی سریال بازی تاج و تخت فصل 5 - با دو کیفیت 128kbps + 320kbps

آهنگ سریال بازی تاج و تخت

Gold clock world time HD 1.08 for Android

Gold clock world time HD 1.08 for Android

ساعت های زیبا با کیفیت بالا

The Mystery of a Lost Planet

The Mystery of a Lost Planet

اسرار سیاره‌ی گمشده

Google Meet 2024.06.16 for Android +6.0

Google Meet 2024.06.16 for Android +6.0

پیام رسان گوگل میت

The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me

The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me

دارک پیکچرز

TIBCO Statistica v13.5.0.17 / 12.5.192.7

TIBCO Statistica v13.5.0.17 / 12.5.192.7

نرم افزار آماری جهت کنترل کیفیت و انجام آنالیز پیشرفته آماری

Grow Home

Grow Home

بسوی خانه‌ی سبز

Truck Mechanic Simulator 2015

Truck Mechanic Simulator 2015

شبیه‌ساز تعمیر و مکانیک انواع کامیون - نسخه‌ی 2015

Pluralsight - Enterprise Strength Mobile Device Security

Pluralsight - Enterprise Strength Mobile Device Security

فیلم آموزش افزایش امنیت دستگاه‌های موبایل در محیط‌های کاری

TinyKeep

TinyKeep

فرار از سیاه‌چال

تاریخ محمدی: احسن التواریخ

تاریخ محمدی: احسن التواریخ

اصل و نسب خاندان قاجار

PC Building Simulator 2 v1.5.20

PC Building Simulator 2 v1.5.20

شبیه ساز ساخت کامپیوتر

تاریخ اندلس از آغاز فتح به دست مسلمانان‏

تاریخ اندلس از آغاز فتح به دست مسلمانان‏

فتح‌ اندلس‌ توسط‌ مسلمانان‌

دانستنی هاى تکلیف پسران

دانستنی هاى تکلیف پسران

مراسم جشن تکلیف

Music from the Motion Picture Pulp Fiction

Music from the Motion Picture Pulp Fiction

موسیقی فیلم پالپ فیکشن

5 جلسه سخنرانی حجت الاسلام غلامرضا قاسمیان با موضوع قسط و عدل

5 جلسه سخنرانی حجت الاسلام غلامرضا قاسمیان با موضوع قسط و عدل

سخنرانی حجت الاسلام غلامرضا قاسمیان با موضوع کبر

چگونه بدنی انعطاف پذیر داشته باشیم؟

چگونه بدنی انعطاف پذیر داشته باشیم؟

1500 کشش: راهنمای کامل برای انعطاف پذیری و حرکت

Need for Speed - No Limits 7.5.0 for Android +4.0

Need for Speed - No Limits 7.5.0 for Android +4.0

بازی نید فور اسپید

در جستجوى ملکه ملک وجود

در جستجوى ملکه ملک وجود

داستان حضرت نرجس از روم تا سامرا

FIFA 23

FIFA 23

فیفا ۲۳ برای کامپیوتر

Ammyy Admin Premium 3.7 Final + 3.5 Corporate

Ammyy Admin Premium 3.7 Final + 3.5 Corporate

کنترل کامپیوتر از راه دور

Ant Smasher 9.75 for Android +2.3

Ant Smasher 9.75 for Android +2.3

بازی کشتن مورچه

مصاحبه ‎‌کننده و مصاحبه ‎شونده

مصاحبه ‎‌کننده و مصاحبه ‎شونده

موفقیت در مصاحبه

Udemy - The Everything Photoshop Masterclass

Udemy - The Everything Photoshop Masterclass

آموزش فتوشاپ سطح حرفه ای و استادی

MediaHuman YouTube Downloader 3.9.11 + Portable

MediaHuman YouTube Downloader 3.9.11 + Portable

مدیاهیومن دانلودر یوتوب

FotMob 191.11768.20240620 For Android +5.0

FotMob 191.11768.20240620 For Android +5.0

نتایج فوتبال اندروید

آموزش برنامه نویسی Microsoft.NET Framework

آموزش برنامه نویسی Microsoft.NET Framework

آموزش مایکروسافت دات نت فریم ورک

Rocket Player : Music Player 5.13.100 for Android +4.1

Rocket Player : Music Player 5.13.100 for Android +4.1

راکت پلیر

App Protector Pro 2.42 for Android

App Protector Pro 2.42 for Android

رمزگذاری برنامه ها

Core FTP Pro 2.2 Build 1960 / LE 2.3 Build 1991

Core FTP Pro 2.2 Build 1960 / LE 2.3 Build 1991

انتقال فایل

Minecraft: Story Mode Episode 1-2-3-4-5-6-7-8

Minecraft: Story Mode Episode 1-2-3-4-5-6-7-8

ماینکرفت

Microsoft SharePoint Server 2019 x64

Microsoft SharePoint Server 2019 x64

مایکروسافت شیرپویت سرور 2019

Zentimo xStorage Manager 3.0.5.1299

Zentimo xStorage Manager 3.0.5.1299

مدیریت دستگاه های خارجی یو اس بی

سخنرانی حجت الاسلام رفیعی درباره ویژگی های ماه رمضان

سخنرانی حجت الاسلام رفیعی درباره ویژگی های ماه رمضان

ویژگی ماه رمضان از زبان حجت الاسلام رفیعی

Honeyview 5.51 + Portable

Honeyview 5.51 + Portable

نرم افزار سبک مشاهده عکس

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه، زودتر از همه باخبر باش!