به گزارش سافت گذر، در یک سال گذشته شرکت های بزرگ دنیای تکنولوژی همواره متهم به اتخاذ سیاست های ضد رقابتی بوده اند. مثلاً گفته می شد که اپل در اپ استور چنین کاری کرده و برای برخی نرم افزارها مالیات 30 درصدی در نظر گرفته بنابراین آن اپلیکیشن ها باید 30 درصد خریدهای درون برنامه ای را به این شرکت بدهند. در ادامه و زمانی که سازندگان بازی Fortnite به گیمرها اجازه داد سیستم پرداخت اپل را دور بزنند، کمپانی آمریکایی آن را از اپ استور اخراج کرد.
با توجه به اینکه اپل به افراد اجازه نمی دهد از جایی غیر از اپ استور اپلیکیشن دانلود کنند، کاربران سیستم عامل iOS ناچار هستند برنامه های مورد نیازشان از همین فروشگاه بارگذاری نمایند. در سمت دیگر، گوگل با دریافت 30 درصد هزینه های پرداخت شده از کاربران، امکان دانلود برنامه از سایر فروشگاه های نرم افزاری را ارائه کرده است. حالا Alphabet به عنوان شرکت مالک گوگل متهم شده که دارد از قدرت خودش سوءاستفاده می کند و به همین خاطر دپارتمان عدالت ایالات متحده تصمیم گرفته علیه این کمپانی دادخواست تنظیم نماید.
در این گزارش آمده که بیش از 40 وکیل کارکشته در حال کار کردن روی این پروژه هستند تا پیش از پایان ماه سپتامبر نتیجه را ارائه دهند. البته بسیاری از این افراد مخالف ضرب الاجل تعیین شده بوده و برخی هایشان تهدید کرده اند که اصلاً دادخواست را امضا نخواهند کرد. با این وجود، این به معنای تبرئه کردن گوگل نخواهد بود بلکه وکلا بر این باورند که دادخواست مطرح شده ضد گوگل باید در مدت زمان بیشتری بررسی گردد. بعضی از آنها همچنین، به گسترده بودن ابعاد این دادخواست اعتراض داشتند.
وکلا می گویند که دپارتمان عدالت ایالات متحده ضرب الاجلی تعیین کرده تا بیل بار، بتواند تا پایان ماه سپتامبر گزارش نهایی را ارائه نماید و دولت ترامپ از این فرصت استفاده و از فعالیت برخی شرکت های دنیای تکنولوژی جلوگیری کند. لازم به ذکر است که بیل بار، خودش به صورت خصوصی این دادخواست را بررسی کرده بود. 15 نفر از این 40 وکیل ادعا کرده اند که تعیین ضرب الاجل، شانس گوگل برای پیروز شدن در این پرونده را افزایش خواهد داد.
اجبار گوگل برای ارائه سایر موتورهای جستجو توسط کمیسیون اروپا
سهم زیاد گوگل در میان موتورهای جستجو یکی از موارد مورد بحث می باشد و اصلاً به همین خاطر است که دپارتمان عدالت تصمیم گرفته این دادخواست را ثبت کند. در سرتاسر جهان، 90 درصد جستجو در گوگل انجام می شود و 33 درصد تبلیغات اینترنتی هم در پلتفرم این شرکت صورت می پذیرد. گفته شده که گوگل به کسانی که می خواهند تبلیغ کنند اعلام کرده باید مجوزهای مربوط به اندروید را دریافت کرده و از موتور جستجوی او برای نمایش خدماتشان استفاده نمایند. در نتیجه این زورگویی، گوگل مجبور شد در سال 2018 چیزی حدود 5 میلیارد دلار به کمیسیون اروپا پرداخت کند.
وکلای حاضر در این پرونده به دو گروه تقسیم شده اند؛ یکی بر فعالیت های آنلاین موتور جستجو و دیگری بر فعالیت های تبلیغاتی این شرکت تمرکز می کنند. بررسی فعالیت های گوگل به زعم بسیاری از افراد آن قدر اتفاق مهمی است که بسیاری ها، آن را یکی از وقایع مهم قرن می دانند. همچنین، اگر رأی صادره با قاطعیت همراه شود، دپارتمان عدالت ایالات متحده می تواند یک رقیب برای کمیسیون اروپا به حساب آید.
منبع: phonearena.com