ویندوز ۱۱ اخیراً یک قابلیت بسیار مهم را مستقیماً از نسخه سرور خود دریافت کرده است: Windows Hotpatching. این ویژگی با هدف کاهش زمان قطعی و اختلالات، این امکان را میدهد که سیستمعامل بتواند بهروزرسانیهای امنیتی مهم را بدون نیاز به راهاندازی مجدد (ریاستارت) نصب کند. در ابتدا، مایکروسافت قابلیت Windows Hotpatching را برای دستگاههای x64 با پردازندههای اینتل و AMD و بر روی ویندوز ۱۱ نسخه 24H2 ارائه کرد. اکنون این قابلیت برای ویندوز روی ARM هم در دسترس قرار گرفته است.

مایکروسافت در پست اعلامیه خود میگوید که Windows Hotpatching مزایای متعددی برای کاربران ویندوز ۱۱ دارد. برای مثال، بهروزرسانیهای امنیتی بلافاصله اعمال میشوند و دیگر نیازی نیست که همه منتظر راهاندازی مجدد سیستمهای خود باشند. این روش باعث میشود پنجره آسیبپذیری سیستم بهطور قابل توجهی کاهش پیدا کند و ادمینهای IT بتوانند مطمئن شوند که همه به آخرین بهروزرسانی امنیتی دسترسی دارند. علاوه بر این، Hotpatching تعداد دفعاتی که کاربران مجبور به ریاستارت سیستم خود میشوند را به حداقل میرساند و در نتیجه، هیچ زمان قطعی و کاهش بهرهوری وجود نخواهد داشت.
سایر مزایا شامل امکان ارائه بهروزرسانیهای کوچکتر با سرعت بیشتر و مدیریت کامل همه چیز در سازمان از طریق Microsoft Intune و Windows Autopatch است. مایکروسافت اعلام کرده که از زمان راهاندازی این قابلیت در آوریل ۲۰۲۵، میلیونها دستگاه بهروزرسانیهای Hotpatch را دریافت کردهاند و بازخوردها درباره این قابلیت «بسیار مثبت» بوده است.
مایکروسافت هر ماه بهروزرسانیهای Hotpatch را منتشر میکند. با این حال، این فرآیند به طور کامل عاری از ریاستارت و وقفه نیست. هر سه ماه یکبار، شرکت یک بهروزرسانی پایه (baseline update) ارائه میدهد که نیاز به ریاستارت دارد. بعد از آن، کاربران میتوانند دو ماه بدون بهروزرسانی اجباری و ریاستارت، از Hotpatch لذت ببرند. در این ماه، کاربران یک بهروزرسانی پایه جدید دریافت میکنند و برای ماههای اوت و سپتامبر، برنامهریزی شده که فقط بهروزرسانیهای Hotpatch بدون نیاز به ریاستارت منتشر شود. البته باید توجه داشت که ممکن است برخی بهروزرسانیها همچنان نیاز به ریاستارت داشته باشند.